Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Maalaustyöt aihealue Seuraava
pvm: 30.6.2014 22:23

Kysymys: Hirren maalaus sisältä

Maalaustyöt

Talo pöyröhirrestä, rakennettu 1990. ulkopuoli käsitelty joskus jollain puunsuojalla, joka suurimmaksi osaksi jo lähtenyt pois ja hirsi osittain harmaantunut. Sisäpuoli puupinnalla, ei käsitelty millään. Pinta tummunut ja nyt haluaisimme virkistää ilmettä. Maaliliikkeessä sanoivat, että ainut vaihtoehto on maalata hirret peittomaalilla. Muuten kellastunut puu tulee läpi uudestaan. Maaliliikkeestä annettiin Teknoksen Super Lateksi Himmeä erikoisakrylaatti maalia jolla kokeilin maalata tuulikaapin hirret kokeeksi. Maali tarttuu erittäin hyvin ja kuivaa nopeasti. Onko tämä maali myös hengittävä , ettei hirret lahoa vuosien päästä. Uskaltaako tällä maalata koko talon sisäseinät? Kaksi kerrosta riitti peittämään kellastuneet hirren, pinta on kauniin näköinen. Onko muita järkeviä vaihtoehtoja?Netissä ei ole suoraan sanottu millä maalataan vanha tummentunut hirsi.

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Lateksi maalit eivät kovin hyvin hengitä päinvastoin ne voivat toimia höyrysulkuna sisämaalauksessa, eikä i aiheuta kosteus ongelmaa hirren sisään mahdollinen kosteus tasaantuu hirressä ja purkautuu ulos silloin kun ilman kosteus on pienempi.
Vaihtoehtona voisi ehkä olla kuultomaali esim Uula Ilona kuultomaali joka jättää puun syyt paremin näkyviin kuin peittävät maalit.
HS

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Maalaustyöt / Hirren maalaus sisältä":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi
Jäsenen Hirsitalorannalla antama (2.7.2014 7:6) kommentti

Maalasin vessan hirret Uulan Into sisustusmaalilla. Maali on varmasti engittävämpi, mutta vaatii 3 maalaus kertaa peittääkseen kellastuneen hirren.Sen vuoksi kuulto maali ei tule kyseeseen koska hirren keltaisuus paistaa läpi mustana ja keltaisena. Hiukka työläs myös maalattava, ei tasoitu samalla lailla kuin tavalliset maalit, liekkö hengittävyyden vuoksi.Tänään kokeilen Coloria Greenline maalia ,joka on 100% muoviton ja hengittävä, hinta sama kuin Uulalla. Katsotaan miten toimii.
Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Halkeilevat omenat
Tervehdys !Meillä on terveen oloinen, noin 5 vuotias omenapuu, joka kukki keväällä hyvin runsaasti. Onnistuneen pölytyksen johdosta se kantaa nyt...
Omenapuun iän määritys
HeiOlen yrittänyt etsiä vastausta palstalta ja googlesta, mutta eipä löydy:Miten saa selville kuinka vanha omenapuu on? Pihallamme on puu, jossa 5 run...