Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Maa- ja pohjarakenteet aihealue Seuraava
pvm: 21.3.2016 14:28

Kysymys: Savimaalle rakennetun kelluvan lattian korjaaminen

Maa- ja pohjarakenteet

Miten voi tai tulisi korjata asunrakennuksen lattia, joka on rakennettu -78 savimaan päälle

ns. kelluvana lattiana?

Itse talon ulkoperustukset on tehty kunnolla, mutta sisätilan lattia ei siis ole kiinni perustuksessa.Lattia laskeutuu edelleenkin alaspäin ja olisi tarpeen saada "kiinnitettyä" jotenkin.

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Kysymyksestä ei ilmene onko perustukset paalujen varassa vaiko maanvaraisena, mikäli anturat ovat paalujen varassa on oletettavaa, että pohjaveden  pinta  on lakenut syystä tai toisesta jolloin perusmaana olevan saven kuivuminen on aiheuttanut lattian painumisen.  Mikäli perustukset ovat maanvaraiset, niin ilmeisesti sisäpuolinen täyttö on jäänyt löyhäksi ja ympäristöstä, liikenteen tai muun tärinä aiheuttaa jälkitiivistymistä aiheuttaen lattian painumaa. Ilmeisesti painuma ei kuitenkaan ole kovin suuri koska et kysymyksessäsi puhu muista rakenteista kuin lattiasta.  Näillä tiedoin en voi muuta sanoa korjauksesta, kuin että korottaa lattian pinnan tasoitteilla  tai betonoimalla oikeaan korkeuteen ja pinnoittamalla  lattian uudelleen.  
Ota yhteys asiantuntijaan korjaus suunnitelma teettämiseks 

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Maa- ja pohjarakenteet / Savimaalle rakennetun kelluvan lattian korjaaminen":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: