Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Maa- ja pohjarakenteet aihealue Seuraava
pvm: 22.7.2022 16:12

Kysymys: Salaojien ja sadevesijärjestelmän toiminta

Maa- ja pohjarakenteet

Talomme on rakennettu 2012. Sain vasta tammikuussa tekemiemme kauppojen jälkeen oheisen kuvan, jossa salaojat piirrettynä. Totesin tarkastuskaivoja katsellessani, että putkisto ei vastaa piirustuksia. Pyysin salaojafirman katsomaan. He totesivat, että talon ja autotallin salaojat eivät ole yhteydessä, ja kummankin ympärillä oleva putkisto on poikki eli ei yhtenäinen. Etupihan keskimmäiseen kaivoon tukee vain yksi putki autokatoksesta, eikä järjestelmä pura vesiä minnekään. Miten tätä kannattaisi lähteä korjaamaan?vastaavasti sadevesijprjestelmässä autotallin toinen kaivo oli täynnä vettä ja lietettä, kameraa ei saanut läpi. Toisen kaivon putki oli sortunut autotallin edestä niin, että vedet päätyvät maahan autotallin eteen, asfaltin alle.  Miten tätä kannattaa lähteä korjaamaan?Onko myyjällä vielä jotain vastuuta rakenteista?


Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Hei
Eipä tuossa  voi muuta kun tehdä koko järjestelmä uusiksi. 
Teinä ottaisin yhteyttä myyjään sillä tämä kuuluu käsittääkseni myyjän vastuuseen. Talo on vasta 10 vuotta vanha joten salaojat pitäisi olla vielä aivan käyttökelpoiset.
Pyytäisin tarjouksen salaojittamisesta alan yritykseltaä ja tämän tarjouspaperin kanssa myyjän pakeille.
Tuntuu siltä, että salaojat on rakennettu väärin ja siksi ne kuuluvat myyjän vastuuseen.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Maa- ja pohjarakenteet / Salaojien ja sadevesijärjestelmän toiminta":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: