Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Maa- ja pohjarakenteet aihealue Seuraava
pvm: 27.4.2022 10:37

Kysymys: Navetan maapohjaisen lattian parannus

Maa- ja pohjarakenteet

Navetan kylmän "eteistilan" (n.50m2) lattia muistuttaa asfalttia. Puolet on rikki eli palannut maapohjaiseksi.Halu olisi saada maapohjalle jokin kevyttä kuormitusta kestävä suurinpiirtein tasainen pinta.Löytyykö tuotetta jolla vanhan asfaltin(?) voi korjata/uusia? Tai onko jotain muuta pinnoitetta, laattaa, tms., jolla saada tilan maapohja siistimmäksi ja vähemmän pehmeäksi järkevin kustannuksin?Betonilattian valu olisi ylimitoitettu toimenpide varastokäytössä olevaan kylmään suurehkoon tilaan. 
Kysymyksiä: 2 kpl
Jäsenen TI-mieskin antama (27.4.2022 20:25) kommentti

Betonilaatoitus tai paksu filmivaneri jos et halua murskepohjaa.


Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Näillä tiedoilla ehdottaisin nykyisen asfaltin (ehkä öljysoraa...) poistamista. uuuden pinnan voi sitten tehdä edullisimmillaan vaikka murskeesta  #0...8 t.v. Hyvä ratkaisu, eikä mielestäni ylimitoitettu,  on kuitenkin tuo betoni. 

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Maa- ja pohjarakenteet / Navetan maapohjaisen lattian parannus":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Kasvimaan pohjatyöt
Hei!Haluaisimme ensi kevääksi kasvimaan tontille ja jotta ei mentäisi perse edellä puuhun tämän asian suhteen vaan saataisiin oikeasti jotai...
Mullan myrkytys ennen nurmikon tekoa?
Olemme perustamassa uutta nurmikkoa. Pohjana on paksulti villerihiekkaa. Multa (n 15-20cm) on navetan lehmipihalta ja seissyt kasalla 2 vuotta. Kasassa kasvoi miehen mitt...