Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Maa- ja pohjarakenteet aihealue Seuraava
pvm: 11.9.2022 20:48

Kysymys: Matalan sadevesikaivon routaeristys

Maa- ja pohjarakenteet

Hei,Tämmöinen ongelma: Takapiha on ympäröivien rakennusten takia käytännössä sisäpiha, johon päätyvä vesi pääsee käytännössä pois vain maahan imeytymällä. Kesän rankkasateiden jälkeen takapihalla oli järvi mistä pääsi eroon vain pumppaamalla se pois. Asentelin nyt sadevesiviemärin pihan matalimpaan kohtaan, mutta ongelmaksi tuli perusvesikaivon poistojen takia se, että sadevesiviemärin poisto piti asentaa hyvin lähelle maan pintaa että kaatoja sai edes jotenkin. Eli itse sadevesikaivosta tuli melko pätkä (oikeastaan niin lyhyt kuin siitä lyhentämällä sai), ja siitä lähtevä poistoputki on todella lähellä maata. Maaperä tämän kaivon ympäristössä on syvälti multaa ja syvemmältä savea. Eli ne kysymykset:Tämmöinen todella pätkä kaivo - miten olisi syytä routasuojata?Kaivosta lähtevä poistoputki on noin parin metrin mitalta niin lähellä maata että siihen ei oikein routasuojalevyä mahdu ettei tule maanpinta vastaan. Maan pintaan jää vain n. 5 cm. Onko mitään eristysteknisesti tehtävissä?

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Kun kaikki kaivon sisällä on valmista, niin levittäkää kaikki eristylevyt niin kuin olitte ajatelleet. Tehkää reikä kannen kohdalle ja asentakaa  pala paikoilleen.  Asentakaa 600 mm:n valurautakansi kannen kohdalleLevittäkää soraa tai multaa eristelvyjen päälle. Paikka jää hieman koholle, mutta alueen voi keväällä tarkemmin muotoilla maisemaan sopivaksi. Tärkeää on, ettei kallistukset johda vettä kohti taloa.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Maa- ja pohjarakenteet / Matalan sadevesikaivon routaeristys":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Männyn juurien peittäminen
Rivitalomme pihassa on selkeästi matalampi alue, johon vesi kerääntyy ikävästi, ja matalan  alueen keskellä jököttää...
Harmaa-ajuruoho - ja muut ajuruohot
Hei.Osaatteko sanoa, mistä voisin tilata harmaa-ajuruohon siemeniä?Haluaisin pihaani tiettyyn paikkaan matalan maanpeitekasvin ja harmaa-ajuruohon ominaisuudet...
Mistä puksipuun siemeniä?
Hei vaan kaikille!Olen ajatellut istuttaa noin 200m pitkän puksipuuaidan oman pihan toiselle sivulle ja haluaisin tietää mistä saa Buxus Microphyllan...