Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Maa- ja pohjarakenteet aihealue Seuraava
pvm: 25.3.2014 10:55

Kysymys: Lämmin työtila vanhaan suuli/navettaan.

Maa- ja pohjarakenteet

Hei.

Aion rakentaa lämpimän työtilan vanhaan navetta/suuliin.Lattia pinta-ala tulisi olemaan 70 2m.Nyt lattia on betoninen, vanha navetan pohja. Eikä tasainen.

Kysyisin olisiko perustukseksi sopiva 150 mm harkko kaksinkertaisena ja täyttö tiivistetyllä soralla, eristekangas, tasoitushiekka, eriste ja raudoitettu valu?

Mikä olisi seinän rekennevahvuus hyvä? Riittäisikö 150 mm villaeriste.Sisäpuolelle tulee Gyproc, kattoon kaksinkertaisena.

Yläkaton materiaaliksi ajattelin 50 x 150mm puuta.Villaeriste 200 mm.

Varsinaista seinien ulko - ja kattomateriaalia tässä ei tarvitsisi.

Ystävällisin terveisin.Jarmo 
Jäsenen marksto antama (26.3.2014 16:59) kommentti

Aiotko nyt rakentaa navetan sisälle "uuden rakennuksen" runkoineen, kattoineen?Jäsenen J4995791716 antama (27.3.2014 10:39) kommentti

Kyllä niin oion tehdä.Ideahan sinänsä ei ole mikään uusi, vaan vanhoja navettoja tms. rakennuksia on hyödynnetty ennenkin. On muutettu tiloja musiikkistudioiksi, ja ihan asuinkäyttöönkin. Tässä minun tapauksessani hyödynnän osaksi jo olemassa olevia seinärakenteita niin paljon kuin voin ja on kannattavaa.Jarmo
Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Kannattaa hankkia joltain ammattisuunnittelijalta suunnitelmat.  Noudattamalla suunnitelmia, säästät hyvinkin suunnitelmien hinnan.  Kun tila on 70 m2, voisi ajatella sen olevan 7m x 10m.  50x150 riittää n, 3,5 m:n jänneväliin.
nyt jänneväliksi tulee 7 m.  Tarvitaan isot palkit tai ristikot kantamaan lämmöeristettä.  Jos katolla on tarkoitus varastoida jotain, niin se kuormittaa palkkeja lisää.  Miksi 2 levyä kattoon. Toinen levy on turhaa painoa kannatuspalkeille.
 

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Maa- ja pohjarakenteet / Lämmin työtila vanhaan suuli/navettaan.":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: