Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Maa- ja pohjarakenteet aihealue Seuraava
pvm: 26.6.2012 12:58

Kysymys: Betonisen porraskiven tasausvalu

Maa- ja pohjarakenteet

Betoninen porraskivi (L: 1200, S: 1000, H: 500) painunut, jonka johdosta se viettää talollepäin ja on vähän sivuun kallellaan. Ajattelin tehdä uuden valun päällä, jotta kaadot tulisivat oikein. Valu ehkä noin 1-3 cm. Mitä laastia löytyy, joka tarttuu kunnolla eikä halkeile jatkossa? Olen kuullut lasikuitubetonista, soveltuuko se tähän ja mistä sitä saa? Kannattaako tehdä nykyiseen pintaan urat (esim. kulmahiomakoneen timanttilaikalla) jotta laasti tarttuu paremmin?
Kysymyksiä: 4 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Ensisijaisesti kannattaa selvittää portaan nostamismahdollisuus. Se voi onnistua tunkkauksella tai uretaaninostolla. Vasta toissijaisesti kannattaa tehdä uusi pintavalu. Mielestäni kuitubetoni on liian kallis ratkaisu. Betonipinta piikataan niin, että varmasti ehjä betoni tulee esille. Päälle voidaan tehdä 3-5 cm valu erikoisbetonilla, josta ehkä pakkasbetoni on paras.

Arvostele vastaus kysymykseen "Maa- ja pohjarakenteet / Betonisen porraskiven tasausvalu":

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: