Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Lämmitys aihealue Seuraava
pvm: 26.6.2012 10:44

Kysymys: Yläkerran lämmitys

Lämmitys

Hei

Olen aloittelemassa vuonna 2009 valmistuneeseen maalämpötaloomme yläkerran rakentamista. Lattiapinta-alaa sinne tulee 73 neliötä ja lämmitettäviä kuutioita 226.

Kysymykseni kuuluu, kannattaako minun lähteä rakentamaan yläkerran lämmitys maalämmölle ja vesikiertolattialämmitykselle vai olisiko kenties sähköpatterit ikkunoiden alle järkevämpi ratkaisu.

terveisin

Paulus Veteläinen
Oulainen

Kommentoi:*




Virallinen Vastaus
Putkisuunnittelija laskee tarvittavan lisätehon ja sen perusteella määritetään tarvittava sähköllä tuotettava lisäteho. lämmitys kannattaa suunnitella maalämmön varaan, koska pääosa vuodesta kuitenkin käytetään maalämpöä.

Arvostele vastaus kysymykseen "Lämmitys / Yläkerran lämmitys":

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Lasiterassin kasvien lämmitys
Meillä on lasiterassi, jossa on paljon maahan istutettuja kasveja.Lasiterassi on suoraan talossa kiinni ja ainoa lämmitys on rakennuksetasätelevä l...
Echinocactus grusonii - anopinjakkaran hoito?
Olen jo kahteen kertaan yrittänyt saada anopinjakkaran viihtymään, mutta kummallakin kerralla kasvi kuoli. Pidän sitä kesät eteläparvek...