Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Lämmitys aihealue Seuraava
pvm: 7.1.2015 11:28

Kysymys: Voiko taloyhtiö kieltäytyä korjaamasta "boilerin vastukset" kun on erimerkkinen systeemi.

Lämmitys

Taloyhtiössä on yhteensä kymmenen asunnon omistajaa. Kolmessa asunnossa on lämmityssysteeminä cTc Master 102. Eli meilläkin on sellainen. Josta nyt lämminvesi on hyvin haaleaa. Seitsemällä on suorasähkölämmitys ja lämminvesiboileri ja monelta on jo korjattu boilerit taloyhtiön laskuun. tämä meidän systeemi on noinsanottu kattolämmitys joka toimii hyvin, Ei ole niitä sähköpattereita niinkuin muilla seitsemällä osakkaalla. Nyt kun ei tule tarpeeksi lämmintä vettä niin halusimme korjauksen. Hallituksen puheenjohtaja sanoi että meidän täytyy korjata omaan piikkiin. Koska on erilainen lämmityssysteemi kuin muilla Tässä ei toteutu yhtenvertaisuus periaata. Muille korjataan mutta meille ei. Tämä cTc Master 102 systeemi on ollut kolmessa asunnossa alusta lähtien eli rakennusvalvontavirasto on hyväksynyt sen näihin huoneistoihin. Onko taloyhtiön korjattava meidän " boileri" niin kuin muidenkin? Talo on rakennettu ja otettu käyttöön 1984 ja on rivitaloyhtiö.
Jäsenen punainenpilvi antama (24.1.2015 9:16) kommentti

Alkuperäiset varusteet käsitellään samalla periaatteella vaikka ne olisivat eri valmistajien tuotteita. Taloyhtiö on voinut tehdä yhtiökokouksessa tästä eriävän ratkaisun joka selviää virallisista päätöksistä.
Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Ensin kannattaa lukea kunnossapitovastuu taulukko, ellei siitä löydy apua  selvitä mistä johtuu erilaiset järjestelmät taloyhtiössä. Ensimmäiseksi tulee mieleen, että näissä kolmessa asunnossa on rakennusvaiheessa ostajan pyynnöstä vaihdettu järjestelmää, joka on saattanut aiheuttaa kunnossapitovastuun siirtymisen osakkaan vastuulle.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Lämmitys / Voiko taloyhtiö kieltäytyä korjaamasta "boilerin vastukset" kun on erimerkkinen systeemi.":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: