Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Lämmitys aihealue Seuraava
pvm: 24.2.2009 10:3

Kysymys: Vielä ILP:sta

Lämmitys

Moi, Olen asentamassa Mitsu Electr.MSZ-FD25VA/MUZ-FD25VABH ILP:ta omakotitalooni, jossa on hallittu ILTO-järjestelmä koko talossa ja suora kuivapatterilämmitys.Muuan Kysymys , johon maahantuojaltakaan en ole saanut kuin mainosreklaameja ja epämääräistä uutuutta :

1. Miten todella käytännössä eroaa kompressori varustettuna lisäkirjaimella B laitteeseen, joka on ilman sitä merkintää?

2. Kulkeeko avarasta olohuoneesta ILP:n lämmittämä ilmavirtaus avoimin ovin oleviin viereisiin huoneisiin, joissa on ILTO:n raittiin ilman tuloventtiilit. Poistot ovat ns. kakkoshuoneissa( WC, kodinh.h, eteinen, vaateh. ) Tuloilmastetuissa huoneissahan on virtauksen ylipaine juuri mainituista lautasventtiileistä. Riittääkö ILP:n läpimälle ilmalle avoimet ovet sellaisiin huoneisiin?

3. Onko säädöksissä vaatimus piuhan vedosta laitteelle suoraan mittarista vikavirtapistorasiaan vai voiko jatkaa lähellä olevasta kaapelihaaroituksesta, mikä on 10 A:n takana toki pistorasia varustetaan silloinkin vikavirtasuojalla ?

4. Vaikuttaako putkiston pituus laitteen hyötysuhteeseen ja toimintaan mitenkään? Myyjä kertoi, että mitä pitempi putkitus laitteiden välillä on sitä enemmän kylmäainetta on pelissä mukana aina 20 metriin asti. Sitä piemmälle kuormalle suhteessa komressori joutuu?Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Kävin esitteitä läpi, ja totesin, että sisäyksikön merkinnästä B puuttuu ja ulkoyksikössä se on. Ilma kulkee avoimesta ovesta tai ei kulje. ILP:n ilmanohjaimia pitää säätää. Jos laite on määrätty kytkettäväksi 10 A varokkeen taakse, pitää selvittää, mitä tuosta samasta jakorasiasta jo menee virtaa muualle. Sähköasentaja osaa sanoa tarkemmin. Lyhyellä matkalla putken pituus ei vaikuta hyötysuhteeseen. Jos putki on pitkä, kompressori joutuu pumppaamaan enemmän nestettä saman lämpömäärän pumppaamiseksi.

Arvostele vastaus kysymykseen "Lämmitys / Vielä ILP:sta":

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Tuija-aidan istutus korotettuun paikkaan
Hei! Suunnittelen rajan tuntumaan korotettua, n40 cm korkeaa erillismuuria, johon istuttaisin n. 2m korkean tuija-aidan. Suunnitelmissa saada jo "heti valmis" n...