Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Lämmitys aihealue Seuraava
pvm: 18.7.2004 20:53

Kysymys: Vesikiertoisen lattialämmityksen käyttöönotto

Lämmitys

Talossa on ollut käytössä aikaisemmin vesikiertoinen lattialämmitys. Jossain vaiheessa tämä järjestelmä on "kytketty" irti ja putkien päät on tulpattu. Haluaisin ottaa järjestelmän uudestaan käyttöön, mutta en tiedä mitä se tulee maksamaan ja mitä muutoksia joutuu tekemään. Talossa on suora sähkölämmitys(patterit) ja 300litran lämminvesivaraaja, voiko tätä varaajaa käyttää hyväkseen vai pitääkö olla erillinen ja siihen jonkunlainen pumppu?. Lattialämmityksestä ei ole muuta jäljellä kuin putket joiden päissä on tulpat. Lattiapinta-alaa jossa on lattialämmitys on yhteensä noin 80neliöä. Kiitos vastauksesta etukäteen.
Kysymyksiä: 16 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Lattialämmitysputki on otettu pois käytöstä todennäköisesti sen epävarmuuden vuoksi. En suosittele sen uudelleen käyttöönottoa. Tuo lämminvesivaraaja on tarkoitettu ilmeisesti vain käyttöveden tuottamiseen. Näin ainakin tuosta koosta voi päätellä. Se kannattaa selvittää, saako tuon vanhan putken sisään työnnettyä saneerauslämmityskaapelin. Pituutta saattaa olla niin paljon, että tuo ei onnistu.

Arvostele vastaus kysymykseen "Lämmitys / Vesikiertoisen lattialämmityksen käyttöönotto":

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: