Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Lämmitys aihealue Seuraava
pvm: 26.9.2020 11:5

Kysymys: Vesikieroisten pattereiden korvaaminen vesikiertoisella lattialämmityksellä

Lämmitys

MoiAsunnossa jonka hankimme on yli 40vuotta vanha vesikiertoinen lattialämmitys kaukolämmössä. Onko mahdollista poistaa remontin yhteydessä patterit ja korvata ne lattialämmityksellä. Saisi rumat patterit pois seinistä ja mukavan lämpimät lattiat joka huoneeseen. Kyseessä rivitalo osake, jossa ainakin yhdessä asunnossa on tehty sama projekti vuosia sitten. Asunnon omistaja vaan ei tiedä miten remontti on toteutettu, koska tehty ennen kuin he ovat asunnon ostaneet. Kyselin isännöitsijältä asiasta ja hän aikoi palata asiaan kolme viikkoa sitten. Hoputuksiin ei enää edes vastaa. kiinnostaisi vähän minkä hintainen projekti olisi ja mitä kaikkea se vaatii että voi säätää huonekohtaisesti lämpöjä. 
Jäsenen TI-mieskin antama (2.10.2020 20:45) kommentti

Onnistuu kunhan laittaa termostaatin säätämään paluuveden lämpötilaa.


Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Hinnasta en osaa sanoa muuta kuin, että on poskettoman kallis.  Jokainen huone vaatisi lämmmön lähteeltä oman runkolinjan, jotta huoneen lämpötilaa voitaisiin säätää lattialämmityksellä.  Patteri verkostosta ei ole hyötyä, koska se ei ole edes huonekohtainen  vaan talokohtainen.  Patterreissa kiertää n. yli 60 asteinen vesi lattialämmityksessä normaalisti käytetään noin alle 30 asteista vettä.  On mahdollista anoa lupaa taloyhtiöltä, että se antaisi kaikkien osakkaiden tehdä  lattialämmitys sähköllä toimivana niin, että kukin osakas maksaisi oman lämmityksensä omana  kulunaan. En ryhtyisi moiseen toimeen, vaan uskoisin, että vanhalla patterilämmityksellä pärjätään,

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Lämmitys / Vesikieroisten pattereiden korvaaminen vesikiertoisella lattialämmityksellä":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: