Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Lämmitys aihealue Seuraava
pvm: 15.10.2012 17:16

Kysymys: Vanhaan varaajaan vastuksia

Lämmitys

Vanhan maatilan päärakennuksen peruslämmön ylläpitämiseksi olen suunnitellut sähkövastusten asentamista vesivaraajaan. Järjestelmään kuuluu klapikattila ja 3:n kuution vesivaraaja pattereineen. Tilan vakituiset asukkaat ovat siirtymässä muualle, jolloin puulla lämmittäjiä ei ole joka päivä saatavilla. Onko kaikissa vesivaraajissa paikat vastuksille? Kyseessä on 1980 asennettu varaaja. varaaja on eristetty villalla, joten purkamatta ei ole näkyvyyttä. Onko vastusten paikoille jokin logiikka, jotta tietäisi miltä suunnalta etsiä? Monellakohan ja miten suurilla vastuksilla pitäisi pelata. Alas vai ylös vai sekä että? Tarve olisi siis peruslämmön ylläpitoon. Mitenkähän on kustannusten laita, vai olisiko kuitenkin pelletti järkevämpi vaihtoehto. kattila on Arimax 35 vuodelta 2004, jossa on öljypolttimelle paikat valmiina. Siihen kai voisi pellettipolttimen ruuvata?
Kysymyksiä: 20 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Rakennus on ilmeisesti iso, koska varaajan tilavuus on suuri. Noin isoon varaajaan ylläpitolämmön asentaminen sähköllä saattaa tuhlata energiaa. Siksi kannattaa antaa LVI-suunnittelijan laskea kannattavuus. Vanhoihin varaajiin ei kaikkiin ole asennettu sähkövastusvarauksia, varsinkaan jos varaaja on tehty paikalla. Jos paikat ovat valmiina, ne ovat varaajan etuosassa ylhäällä ja alhaalla, mahdollisesti myös keskellä. Jos varaaja lämmitetään yön aikana, suunnittelija laskee tarvittavan tehon. pellettilämmitys on yksi hyvä vaihtoehto, mutta tuolloin ei tarvita noin isoa varaajaa. Jo tämän vuoksi kannattaa käyttää asiantuntijaa.

Arvostele vastaus kysymykseen "Lämmitys / Vanhaan varaajaan vastuksia":

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Pilvikirsikka levinnyt metsään, miten hävitetään ?
Muutin Ylöjärvelle vanhaan taloon, jonka pihassa kasvaa n. 7m korkea pilvikirsikkapuu. Lienee vanha, runkokin on jo paksu ja pinta ikäänkuin rosoista...
Pensasaita
Muutimme vanhaan omakotitaloon. Talo on aika lähellä katua noin 30 metriä väliä. Haluaisimme siihen talon ja kadun väliin aidan.Käyk...