Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Lämmitys aihealue Seuraava
pvm: 18.3.2012 18:2

Kysymys: Suoran sähkölämmityksen vaihto vesikiertoiseen järjestelmään (sähkökattila)

Lämmitys

Olen suunnittelemassa remonttia 230m2 1986 rakennettuun omakotitaloon. Talossa on nykyisin suora sähkölämmitys. Mietin onko kannattavaa rakentaa remontin yhteydessä vesikiertoinen patteriverkosto ja hankkia lämmitykseen sähkökattila, johon voi myöhemmässä vaiheessa liittää ilmalämpöpumpun/maalämpöpumpun/aurinkokeräimet.

Onko vesikiertoinen järjestelmä paljonkin huonompi hyötysuhteeltaan verratuna suoraan sähkölämmitykseen?
Kysymyksiä: 4 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Kotisivumme jäsenpalvelusta löydät lämmitysjärjestelmän edullisuuslaskelmaohjelman. Sillä voit ratkaista tällä hetkellä edullisimman lämmitysvaihtoehdon. Lämmitystavan vaihtoa kannattaa miettiä hyvin laajasti. Jos toteutat vesikiertoisen sähkölämmityksen, hyötysuhde on noin 95 %. Tästä syystä kannattaa selvittää suorasähkölämmitystä tukevia lämmitysmuotoja. ilmalämpöpumppu on yksi varteenotettava vaihtoehto. Vesikiertoisen lämmityksen toteuttaminen sähkölämmityksessä tulee edulliseksi, kun toteutat myös ilmastoinnin muutoksen poistoilmalämpöpumpulla. Siihen voi liittää myös maalämmön ja aurinkokeräimet. investointikustannus nousee korkeaksi, mutta takaisinmaksuaika on kuitenkin kohtuullinen.

Arvostele vastaus kysymykseen "Lämmitys / Suoran sähkölämmityksen vaihto vesikiertoiseen järjestelmään (sähkökattila)":
Jäsenen punainenpilvi antama (11.3.2015 7:30) kommentti

Hyötysuhde on 95 % jos talossa on suora sähkölämmitys pattereilla. Vesikiertoisessa lattialämmityksessä se on 80 % (rakentamismääräyskokoelma D 5). Siis patterilämmitys on liki 19 % tehokkaampi. Samalla energiamäärällä huonelämpötila olisi n. 4 astetta alempi vesikiertoisella lattialämmityksellä.
Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Mikä kalliolla kasvava kukka
Mikä kalliolla kasvava kukka? Suoran varren päässä yksi kukka..Kuvassa sekaisen näköinen mutta kalliolla kukkavanat suoraan ylös pä...
Juorun pistokaslisäys
HeiMiten herrasjuorun pistokaat kasvatetan?Kylvänkö nämä pistokaat suoran multan?Kiitollinen tiedostaTerveisinRitva Paajane...