Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Lämmitys aihealue Seuraava
pvm: 19.12.2021 14:31

Kysymys: Savupiipun päähän sulkeutuva hattu.

Lämmitys

Eli, olisi tarkoitus asentaa öljylämmitys savupiipun päähän omalla painovoimallaan sulkeutuva läppä, joka estäisi lämmön karkaamisen avonaisen piipun päästä, kun poltin ei lämmitä. Kysymys onkin, että onko em. toiminta suotavaa vai ehdottomasti maailman tyhmin ajatus toteutettavaksi?? Ohessa kuva kyseisestä sulkuläppä/hattu yhdistelmästä.


Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
En halua lähteä arvioimaan keksinnön arvoa sinällään, mutta ensiarvioni on, että läppä ei aukea ainakaan riittävästi lämmityksen voimalla ja kuvittelisin sen heikentävän vetoa ja sitä kautta palaminen ei ole täydellistä. Saavutettu hyöty saattaa siten olla negatiivinenkin. Katillallanne on määritelty hormin minimikoko ja siinäkin on kyse siitä, että riittävä veto, joka toisaalta rinnastuu palamisilman imeytymisen määrään, takaa kattilan toiminnan parhaalla hyötysuhteella hormin osalta.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Lämmitys / Savupiipun päähän sulkeutuva hattu.":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi
Jäsenen sähkötesteri  antama (21.12.2021 15:19) kommentti

Nerokas idea ? Mutta voipi olla lainvastainen? Joskus mielestäni sulkupeltien asennus öljypoltin poistohormiin oli kielletty? Jos tulee käyntihäiriö

laitteisiin ei hormi ei kattila pääse tuulettuun ja kattilassa syttyy tuli (poltin käynnistyy) voipi piipusta lähteä tiilet ja kattilasta luukut ja hyvässä lykyssä mieskin jos sattuupi olemaan läshistöllä maata kiertävälle lentoradalle. Ei hyvä idea.Kehitä sulku kattilan tuloilmaan.


Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Matalajuurisia pensaita sokkelin lähistölle
Mitkä pensaat ja puut ovat ns. matalajuurisia ja sopisivat näin parhaiten sokkelin lähelle istutettaviksi? Voiko marjapensaita istuttaa kahden metrin p...