Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Lämmitys aihealue Seuraava
pvm: 29.8.2011 12:1

Kysymys: Puolilämpimän autotalli/varaston lämmitys

Lämmitys

Rakenteilla on autotalli 20 m2 ja varasto 12,5 m2. Perustustapana reunavahvistettu laatta. Talli ja varasto olisi tarkoitus pitää puolilämpimänä, mutta mikä olisi paras lämmitystapa? Suunnitelmissa on ollut ilmalämpöpumppu. Kannattaako talliin/varastoon laittaa lattialämmitys ja jos niin osittain varaava vai suorasähkö? Talliin ei ole tulossa viemäröintiä.
Vihti, 
Kysymyksiä: 21 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Lattialämmitys riippuu käyttötarkoituksesta. Autotallissa talvella lattialämmitys todennäköisesti vain sulattaa lumen, mutta ei kuivaa auton alustaa. Varastossa lattialämmitys voi olla hyvä. Joka tapauksessa asentaisin kaapelit lattiaan, vaikka en niitä ottaisi käyttöön. ilmalämpöpumppu toimii molemmissa hyvin, kun pitää sisäilman lämpötilan alhaisena. Autotalliin voi hankkia ilmankuivaimen. Se kuivaa auton melko hyvin talvella ja lämmittää tilaa samalla.

Arvostele vastaus kysymykseen "Lämmitys / Puolilämpimän autotalli/varaston lämmitys":

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: