Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Lämmitys aihealue Seuraava
pvm: 11.9.2015 16:46

Kysymys: Öljysäiliön nauhamittarin lukema täytenä

Lämmitys

Moi,Meillä on maanalainen öljysäiliö (lasikuitua, noin 15 vuotta vanha) ja on otettu yleensä 2000 litraa tavaraa vuodessa. Nyt latasin sen sitten poikkeuksellisesti täyteen (kun halvalla sai, heh) ja alkoi ihmetyttämään kun mittari näyttää 35 senttiä edelleen. Tavaraa meni 2300 litraa ja säiliö on 3000 litraa. Öljy ei ollut loppu, mutta ei sitä kyllä 700 litraakaan olisi pitänyt missään tapauksessa laskelmien mukaan jäljellä olla. Voiko ylitäytön estin seota noin pahasti jollain ilveellä, kun paprujen mukaan se on nyt täynnä? Ja voiko se asteikko mitenkään täynnä näyttää 35 sentin lukemaa? Tuossa mittarissa siis lukemat suurenee kun öljyä kuluu ja noin sadassa se on tyhjä.
Kysymyksiä: 24 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Täysin mahdollista, että säiliössä on ollut huomattavasti vähemmän polttoöljyä ennen täyttöä, kuin oletit. Katsele talven tullessa mittaria, kyllä lukemat alkavat suureta aivan varmasti.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Lämmitys / Öljysäiliön nauhamittarin lukema täytenä":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi
Jäsenen JJV antama (12.9.2015 16:11) kommentti

Taisin muotoilla kysymyksen huonosti.Kyse oli siis siitä että oletin säiliön olleen käytännössä täysin tyhjä ja sinne meni vain 2300 litraa. Mittari näyttää 35 senttiä tyhjää, joka minusta on aika iso luku. Kyse oli siis siitä että voiko ylitäyttöventtiili olla siten rikki että katkaisee täytön liian aikaisin ja/tai voiko 35 senttiä mittarissa tarkoittaa oikeasti täyttä säiliötä.
Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: