Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Lämmitys aihealue Seuraava
pvm: 22.4.2013 21:14

Kysymys: Maalämpöpumpun lämmitysneste

Lämmitys


Meillä on Carrierin v. 2004 asennettu maalämpöpumppu. Paisuntasäiliöön joutuu lisäämään vettä muutamia kertoja vuodessa. Mitä muuta nestettä sinne voisi laittaa? Jossakin puhutaan jäänestoaineesta mutta mitä tämä kyseinen neste oikeasti on ja mistä sitä saa?

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Jos pumpun käyttöohjeessa ei ole sanottu nesteen koostumusta, sitä kannattaa kysyä laitteen valmistajalta tai työn tehneeltä asennusliikkeeltä. Todennäköisesti nesteenä on glykolin ja veden sekoitus, eli samaa ainetta kuin auton jäähdytinneste. Nesteessä on voitu käyttää joitain lisäaineita ja tästä syystä nesteen koostumus kannattaa tarkastaa. Ensisijaisesti pitää selvittää, mistä mahdollinen vuoto johtuu, vai tuleeko nestettä pois varoventtiilistä.

Arvostele vastaus kysymykseen "Lämmitys / Maalämpöpumpun lämmitysneste":

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: