Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Lämmitys aihealue Seuraava
pvm: 17.1.2012 12:56

Kysymys: Lämpö alakerrasta yläkertaan?

Lämmitys

Terve,

Meillä on 2-kerroksinen vanha hirsitalo jota olemme tässä remontoineet. Alakerrassa on keittiö, olohuone, työhuone, ruokailutila, wc, suihku ja kodinhoitohuone ja yläkerrassa 2 makuuhuonetta sekä kylmä vintti. Alakerrassa neliöitä on noin 90 ja yläkerrassa noin 40 lämpösenä ja noin 30 kylmänä.

Alakerrassa meillä on kolme tulisijaa. Keittiössä puuhella, työhuoneessa pönttöuuni ja olohuoneessa varaava takka. Ongelmana on se että lämpö ei siirry tehokkaasti ahdasta rappukäytävää pitkin yläkertaan, joten yläkerta vain patterien varassa.

Kysysisinkin nyt, että olisiko mitään järkeä tehdä esim. olohuoneesta ja työhuoneesta reiät yläkerran makuuhuoneisiin? Rei'istä ajattelin sellaisia että niihin tulisi jonkunlaiset suljettavat ritilät tms., että aukot voisi tarvittaessa pitää kiinni. Onko tässä ideassa mitään järkeä? Ja jos tuo voisi olla hyvä ratkaisu niin mitä kaikkea siinä pitäisi ottaa huomioon?

Ystävällisin terveisin
Jukkis

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Suunnitelmasi on toimiva. Tee tuuletusaukko lähelle yläkerran seinää. Sen koko voi olla 55 x 10 cm. Varmista, että löydät sen kokoisen suljettavan ritiläventtiilin. Ratkaisussa pitää huomata se, että äänet kulkevat aukon läpi helpommin kuin portaikon kautta. Yläkerran huoneista pitää viilenneen ilman päästä laskeutumaan portaikkoa pitkin takaisin alakertaan. Jos ovien alla on rako, se riittää, mutta oven alaosaan voi asentaa myös pienen venttiilin.

Arvostele vastaus kysymykseen "Lämmitys / Lämpö alakerrasta yläkertaan?":

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Lasiterassin kasvien lämmitys
Meillä on lasiterassi, jossa on paljon maahan istutettuja kasveja.Lasiterassi on suoraan talossa kiinni ja ainoa lämmitys on rakennuksetasätelevä l...
Mikä avuksi banaanille?
"Pelastin" syksyllä kaupan viherpöydältä komean banaanin. Tuntui että kasvi kotiutui itä-ikkunalle hyvin, punkasipa jopa uuden kom...
Omenoiden kompostointi
Hei, nyt kun  omenoita on  ihan valtavasti, eikä niitä voi kaikkea käyttää hyödyksi, voiko niitä laittaa tavalliseen muovisee...