Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Lämmitys aihealue Seuraava
pvm: 28.2.2019 16:57

Kysymys: Lämmön eristys ja kaminan asennus

Lämmitys

Kysymys:  Mikä olisi  oikea tapa kevyesti lämpöeristää  luhtiaitta sekä lattiasta että vesikatteen alta?  Kaksikerroksinen luhtiaitta olisi kyseessä harkkotolpille ja palahuopakate ( alustana ponttilauta ).  Lattia rossirakenteella tuulettuvana  28 mm ponttilauta.   Kävisikö lattiaan rossipohja ja sille 50- 75 mm finnfoamlevy ja tuuletusraolla päälle lattialaudoitus ja samoin ylös ylhäältä lukien  katelaudoituksen alle  tuuletusraolla kondensoituva aluskate ja sen alle tuuletusrako ja sen alapuolella 50 - 75 mm finnfoamlevy ja alapuolelle kattopaneelilaudoitus.  Välipohjaa ei ole tarkoitus eristää.Mitkä olisivat tarvittavat tuuletusvälien mitat?    Ja toiseksi  tähän aittaan asennettais perustuksilleen puukamina.  Mitä sen asentaminen edellyttää rakenteissiin ja mahdollisiin lupiin?

 

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Ensinnäkin kaminoiden turvavälit ov kaminakohtaisia. Pitää vain pikkutarkastinoudatta kaminan mukana tulleita asennus ohjeita.  Finnfoam levy on oikea eriste alapojan alle. Koska eriste tulee kylmemmälle puolelle rakennetta ei tuuletusrakoa tarvita. 

Yläpohjaan kannattaa käyttää uretaanilevyeristettä esim. Kingspaneristettä. Myöskään yläpohjan eristeen ja alakaton höyrysulun välissä ei tarvita tuuletusrakoa. Välpohjaan laitetaan joskus äänieristeen vuoksi villaa, mutta ei ole tarpeellista

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Lämmitys / Lämmön eristys ja kaminan asennus":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: