Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Lämmitys aihealue Seuraava
pvm: 28.10.2016 21:1

Kysymys: lämmityspatterit kylminä

Lämmitys

Hei! Mikä olisi vialla kun ostin vanhan koulun jossa oli jo maalämpö rakennettu ja vesikiertoinen patterilämmitys mutta pattereista osa liki täysin kylmiä ja suurin osa jonkun verran lämpimiä yläosaltaan ja muutama patteri lämmin liki koko alaltaan. Pattereihin vesi yläosaan ja poisto alhaalta. Jokaisella patterilla käsisäätöinen venttiili tulopuolella. Olisiko paluupuoli enempi vähempi tukossa eri pattereissa vai tulopaine ollut niin pieni että patterien virtaus pienestäkin tukoksesta lakkaa liki kokonaan. Mikäköhän vaivaa ja ratkaisu tulisi löytää ettei tarvitsisi sähköpattereilla alkaa lämmittämään kun itse maalämpö on iso ja tarkoitettu pienoiskerrostalon lämmitykseen ? Kiitos pienistäkin vinkeistä.
Jäsenen Markku  antama (29.10.2016 19:18) kommentti

Meillä ilmavesilämpöpumpun asentaja neuvoi ottamaan parista patterista termostaatit pois kokonaan en tiedä miksi, tämä laite kuitenkin jaksottaa lämmityksen ja käyttöveden välillä, kait se jotain virtaukseen vaikuttaa.
Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Patterit on varmastikin ilmattu ja varmistettu, että verkosto on täynnä vettä.

Seuraavaksi varmistetaan, että kiertoon lähtevä vesi on vähintään noin 60 astetta.  Jos näin on, niin tarvitaan putkimies pakkasten tultua säätämään patteriverkosto uudelleen. 

Maalämpölaitoksissa on usein tarkoitettu lämpö jaettavaksi nestekiertoisen lattialämmityksen kautta, jolloin lähtevän veden lämpötilaksi riittää noin 30 astetta, minkä lämpöpumppu saa helposti aikaiseksi ja lämpöhäviöt ovat paljon pienempiä.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Lämmitys / lämmityspatterit kylminä":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: