Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Lämmitys aihealue Seuraava
pvm: 23.2.2005 0:3

Kysymys: Lämmity/sähkönkulutus kuriin, miten?

Lämmitys

Talomme on n. 130neliöä, 4h+wc+k+s+ph+kkh. Kaikkialla ,pl. 2mh ja wc, on vesikiertoinen lattialämmitys. Muissa huoneissa lämmitys on toteutettu sähköpattereilla. varaaja on 225L 6kw vastuksella, "suoralla sähköllä". Lattioiden lämpö säätyy ulkolämpötilan mukaan. Yksi "shuntti" säätää kaikkia lattioita, eli huoneita ei saa eri lämpöisiksi. Miten energiankulutusta voisi vähentää muuttamalla tätä nykyistä systeemiä. Tekninentila ei ole kooltaan niin suuri(150x150) että sinne mitään suuria muutoksia voi tehdä. Jotenkin tuntuu että tämä "suora sähkölämmitys" on huoleton, mutta ei taloudellinen. Lattialämmityksestä emme halua luopua sen mukavuuden takia. lämmitys toimii moitteettomasti, mutta kustannukset huolestutta. Mikä voisi olla ratkaisu "ongelmaan"? Entäpä ratkaisun kustannusarvio? Kiitos etukäteen!
Kysymyksiä: 16 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Ensin pitää käydä läpi talon ilmastointi. Se pitää säätää kuntoon. Jos tuo on painovoimainen, tuloilman hallittu saanti pitää varmistaa, ja poistoilman määrä on mitattava. Jos on mahdollista, yläpohjan eristettä on lisättävä. Nämä toimenpiteet ovat kustannuksiltaan pieniä. Muutamalla tonnilla saa paljon aikaan. Varsinaisen lämmityksen säätö pitää käydä ammattilaisen kanssa läpi. Tuossa ulkoilman lämpötilan säädössä voi olla vikaa. Varaajan voisi asentaa toimimaan yösähköllä, ja vain tarvittaessa päiväsähköllä. Tehokas tapa alentaa lämmityskustannuksia on laskea huoneiston lämpötilaa. Astetta matalampi lämpötila säästää n. 5 % kustannuksissa.

Arvostele vastaus kysymykseen "Lämmitys / Lämmity/sähkönkulutus kuriin, miten?":

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Karviaisen ja herukan leikkauksesta
Heippa! Sain aikaisemmin tietää että meidän karviaisessa on karviaispistiäinen joka on levinnyt myös punaherukkaan....