Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Lämmitys aihealue Seuraava
pvm: 4.6.2015 9:59

Kysymys: Lämmitys yläkertaan

Lämmitys

Hei,Meillä on Paraisilla vuonna 2013 valmistunut omakotitalo. Alakerta on jo valmis ja yläkertaa rakennetaan. Alakerrassa meillä on vesikiertoinen lattialämmitys lämmönlähteenä maalämpö.Yläkertaan haluamme tietysti myös vesikiertoisen lämmityksen. Mutta kysymys, voiko lämmityksen tehdä pattereilla?

Koska minusta koko yläkerrran lattialämmitys on turha, koska lämpä nousee ylöspäin ja pienempi lämmönlähde riittää. Onko siis järkevää, kustannustehokasta tehdä vesikieroiset patterit yläkertaan?

Sinne tulee aula, 2 makuuhuonetta ja WC. Alakerrassa lisänä vielä takka. 

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Yläkerran voi tehdä vesikiertoisella patteriämmityksellä, mutta se ei käy samasta läämmityspiiristä kuin vesikiertoinen lattialämmitys, koska lattialämmityksen veden läpötila on n. 27astetta ja patterilämmityksessä tarvitaan n. 56 astetta.  Tämä tekee vesikiertoisesta patterilämmityksestä kalliin rakentaa.
Taloudellisin tapa on asentaa sähköpatterit makuuhuoneiden ikkunoiden alle ja wc:n lattiaan lämmityskaapeli. Porrasaukosta tuleva lämmin ilma pitää aulan lämpimänä.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Lämmitys / Lämmitys yläkertaan":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Lasiterassin kasvien lämmitys
Meillä on lasiterassi, jossa on paljon maahan istutettuja kasveja.Lasiterassi on suoraan talossa kiinni ja ainoa lämmitys on rakennuksetasätelevä l...