Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Lämmitys aihealue Seuraava
pvm: 26.8.2021 14:54

Kysymys: Käyttövesikiertoisen lattialämmityksen muuttaminen

Lämmitys

Lähtötilanne: Edellisen omistajan toimesta kylpyhuoneen pinnat remontoitu pari vuotta sitten, en halua niitä purkaa. Lattialämmitys toimii tällä hetkellä käyttövedellä kuten 90-luvulla oli tapana vielä tehdä. Lämmönsiirtimen ja muun kaukolämpölaitteiston määräaikaisvaihto edessä jolloin olisi mahdollisuus nykyaikaistaa lattialämmitys pois käyttövedestä omaan kiertoonsa. Kysymys: Voiko kylppärin nykyistä lattian sisässä menevää lattialämmitysputkistoa hyödyntää ja jatkokäyttää suoraan ilman muutoksia, eli niin että käyttöveden sijaan laitetaan sinne kiertämään erillinen ainoastaan lattialämmitykselle tarkoitettu vesi? Uusittavan lämmönsiirtiminen pitäisi siis pystyä hoitamaan kolme asiaa 1. käyttövesi 2.lämpöpatterit 3.vesikiert.lattialämmitysOnko mitään keinoja lattian sisässä olevan lattialämmitysputkiston kunnon tutkimiseen? Mikä on keskimäärin 90-luvulla valetun lattialämmityksen (putkiston) tekninen käyttöikä?

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Kysymykseen voi vastata vain LVI-alan ammattilainen, käytännössä urakoitsija tai suunnittelija. Rakentajan ammattitaito ei riitä vastaamaan tähän.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Lämmitys / Käyttövesikiertoisen lattialämmityksen muuttaminen":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: