Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Lämmitys aihealue Seuraava
pvm: 18.5.2023 22:9

Kysymys: IVLP pattereiden ilmaus

Lämmitys

Hei, Olen ilmaillut pattereita IVLP lämpiävässä talossa pidemmällä aikavälillä ja en saa putkista kuuluvaa lorinaa loppumaan. Eli putkissa edelleen ilmaa. Lisäksi toisen linjan kauimmainen patteri ei lämpene, vaikka itse patterista ei tule ilmaa. Miten suoritetaan oikeaoppisesti tällaisen IVLP toimivan, kahdessa erillisessä linjassa kulkevan patteri järjestelmän ilmaus? 

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Lisää verkostoon vettä, sillä lorina ja kauimmaisen patterin kylmyys osoittaa veden puutteen. Kun linjoissa on tarpeeksi vettä, niin silloin vasta ilmaustoimenpide. Myös verkostojen painemittarit osoittavat vedenpuutteen, jos viisari on lähellä nollaa.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Lämmitys / IVLP pattereiden ilmaus":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi
Jäsenen J14890591621 antama (19.5.2023 8:38) kommentti

Kiitos vastauksesta. Verkoston paine on 0,8-1.0 eli valmistajan ohjeiden mukainen ja olen painetta nostanut ilmauksen jälkeen. Kärsiikö tuota painetta nostaa lisää ilmausta varten? 

Jäsenen PN antama (20.5.2023 7:12) kommentti

Pysäytä kiertovesipumppu patteriverkoston täytön ajaksi ja pidä tuo paine tuolla välillä. Jonkin ajan jälkeen suorita patteriverkoston ilmaus.Tarkasta myös ajoittain verkoston ylivuotoputken pää tuleeko sieltä usein vettä, varolaitekin voi olla viallinen. Hetkellinen paineen nosto voi auttaa, mutta verkoston ikä ja kunto pitää ottaa huomioon. ettei tule odottamattomia vuotoja.

Jäsenen TI-mieskin antama (20.5.2023 19:59) kommentti

Kokeile laskea kylmästä patterista reilusti vettä välillä tarkastaen paineen ja tarvittaessa vettä lisäämällä. Tarkista myös että patteriventtiili ei ole jumissa ja termostaatti toimii. Tuo voi auttaa myös lorinaan ja jos ei auta niin laske vettä reilusti myös toiseksi viimeisestä jne. Tämä ohje siis jos PN:n ohje ei auta.


Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: