Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Lämmitys aihealue Seuraava
pvm: 7.10.2014 13:4

Kysymys: Ilmanvaihdon uudelleensäätö ja vesikiertoinen lattialämmitys

Lämmitys

lattialämmitys uudelleen, se ei oleHei,

Asunnossani on koneellinen ilmanvaihto ja tuloilma korjattiin vuosikorjausten yhteydessä 26 l/s:sta 32 l/s:ssa väärien asetusten ja yhden huoneen huonon sisäilman takia. Vesikiertoinen lattialämmitys (Greenline) johtaa lämmön suoraan maalämpöpumpulta osaan huoneista ja kahden huoneen säätöön lisäksi termostaatit (kts. kuvat jakotukeista).Lämmitys ei vain tunnu riittävän, termostaatit päällä jo ennen pakkaskausia ja paras tapa selvitellä lämmityksen toimivuutta on tehdä vertailuja käsin tunnustelemalla lattian pinnasta..olen järkeillyt että tuo 6l/s "kylmää" (n. 17 C, pelti talvioptiolla) ilmaa lisää sekoitti järjestelmää tarpeeksi...Kysymykseni kuuluu: lattialämmityksessä on laitettu esiasetukset asennuksen yhteydessä. Ilmanvaihdon korjauksen jälkeen säätöjä testattiin käsittääkseni vain termostaattien varassa olevien huoneiden osalta.  Kun tuloilma nostettiin niin olisiko asetukset pitänyt tarkastaa uudestaan? Myös muiden asuntojen osalta? Asuntoni on linjaston ensimmäinen ja muihin asuntoihin lämpöä riittää. Onko siis paras pyytää lämmityslinjaston piirustukset (esiasetukset kuvattu?) ja seuraavaksi huoltomies paikalle tekemään säädöt?

Kiitos vastauksesta:-)
Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Säädätä lattian lämmitys ja ilmastointi, koska tuloilmaa on lisätty tuo 6l/s. Normaalisti ulkoilmavirran määrä oleskelutiloissa on oltava vähintään 6 litraa/s henkilöä kohti ja 0,35 litraa/s neliömetriä kohti.
PN

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Lämmitys / Ilmanvaihdon uudelleensäätö ja vesikiertoinen lattialämmitys":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi
Jäsenen J486355139 antama (8.10.2014 23:46) kommentti

Heippa PN! No ei kai ilmastointia tarvitse uudestaan säätää kun se juuri korjattiin/mitattiin koko kämpän osalta (kaikki tulot ja poistot; tuloventtiilin avaus eli mitattu tuloilma oli pielessä yhden huoneen osalta, muut huoneet oli ok, kokonaistulo nousi 32 l/s, poisto pari l lisää) . Ja jos nyt ihan oikein olen ymmärtanyt niin ensin rukataan ilmastointi ja sitten lämmitys.Tarkennus kysymykseeni, joka oli puutteellinen: Ilmanvaihdon korjauksen jälkeen LATTIALÄMMITYSsäätöjä testattiin käsittääkseni vain termostaattien varassa olevien huoneiden osalta.  Kun tuloilma nostettiin niin olisiko LATTIALÄMMITYSasetukset pitänyt tarkastaa uudestaan?T. Sama kysyjä
Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: