Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Kylpyhuone ja sauna aihealue Seuraava
pvm: 20.9.2011 12:11

Kysymys: Viemäriputken kotelointi laatoitettavaan seinään

Kylpyhuone ja sauna

Hei,

Kylppäriremppa on menossa ja se on nyt siinä pisteessä,että seinillä on vesieristeet. Yhdellä seinällä on kuitenkin keskikerroksen keittiöstä tuleva viemäriputki, joka menee pystysuunnassa läpi huoneen ja kylppärin lattian alla olevaan viemäriputkistoon. Tämä putki pitäisi nyt koteloida piiloon. Mistä materiaalista kannattaisi tämä rakenne tehdä? Yksi kuulemani ehdotus oli 2x2 rimasta koolaukset seinään ja 8mm vesivanerista sitten kotelo ympärille. Tämän pintaan sitten vedeneristeet nurkkanauhoineen. Haluaisin vielä asiantuntijan varmistuksen ennenkuin alan tekemään.

Toinen kysymys on saman tilan toiseen päätyyn tulevan pukuhuoneen valokytkimien asennusta koskeva. Seinälle tulisi siis kiukaan ohjainpaneeli, pesu/pukuhuoneen valojen kytkin/himmenin, saunan valokytkin sekä pesuhuoneen poistoilmaimurin kytkin. Tilan päädyssä on sopiva 150cm leveä syvennys johon haluaisin nämä asentaa. Seinä on kuitenkin tiiliseinä ja lattialämmityskaapelitkin tulevat edellisen asukkaan asennuksen jäljiltä hieman hölmösti lattiavalusta ulos tämän seinän juuressa. idea olisikin tehdä ontto "valeseinä" tähän syvennykseen, johon olisi helppo upottaa valokatkaisijat ja lattialämmityksen johdotkin saisi siten kätevästi piiloon. Mistä materiaalista seinä kannattaisi tehdä? Tulisiko korotus ihan puurimoilla kiviseinästä ja sitten tämän koolauksen päälle jostakin levytavarasta pinta? laatoitus tulisi myös tähän pintaan. Kiitoksia! =)
Kysymyksiä: 1 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Koolaus on hyvä, mutta kipsilevy on parempi ratkaisu. Se ei elä nurkassa; vesieristys kuvaamasi mukaisesti päälle. Rasioiden pohjan voi tehdä puurimoilla kipsilevystä ja alle rasioiden kiinnitykseen laudat.

Arvostele vastaus kysymykseen "Kylpyhuone ja sauna / Viemäriputken kotelointi laatoitettavaan seinään":
Jäsenen Jeppaa antama (21.9.2011 8:17) kommentti

Mikäli nyt oikein ymmärsin niin juurikin kuvaamallani tavalla, mutta puutavaran sijasta käyetään levypinnoilla kipsilevyä? Kiitokset vastauksesta =)


Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: