Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Kylpyhuone ja sauna aihealue Seuraava
pvm: 13.10.2015 8:33

Kysymys: Urakoitsijan vastuu?

Kylpyhuone ja sauna

Hei.Onko asunnon suojaus urakoitsijan vastuulla?

Meillä on meneillään kylpyhuone remontti (toistamiseen saman urakoitsijan toimesta koska ensimmäinen oli väärin tehty), meillä on piikattu lattiat auki sekä seinät purettu villoihin asti. Urakoitsija ei ole huolehtinut mitenkään asuin tilojen suojauksesta remontin aikana. Pesu tiloissa on ollut paikallaan koko piikkauksen ajan kiuas, wc-pöntti sekä lavuaari, eikä ilmastointikanavaa ole suojattu. Sekä koko asuntomme on täynnä betonipölyä, keittiössä ovat pölyssä olleet astianpesukone, lavuaari sekä keraaminen liesi ja ompelukone, sekä olohuoneessa tv, ja muu viihde-elektroniikka, vaikka pyysin urakoitsijaa suojaamaan, hän veti pienen muovin kylpyhuoneen oven sisäpuolelle, mikä ei mielestäni ole riittävä suojaus piikkauksesta aiheutuneelle pölylle. 

Onko urakoitsija korvausvelvollinen?
Pori, 
Talonrakentaja
Kysymyksiä: 6 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Normaalisti mikäli saneerausta tehdään asuin tiloissa, joita ei ole tyhjennetty, tulisi saneerattava kohde alipaineistaa työn ajaksi, jolloin pölyn leviäminen tulee estettyä.
Sopimuksessa, jolla korjaustyöstä on sovittu tulisi aina olla maininta suojausvastuusta, mikäli yleensä sopimus on tehty.
Vastuukysymyksistä  tarkemmat tiedot  ”Kysy rakennusoikeudellinen kysymys” palstalta.
 

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Kylpyhuone ja sauna / Urakoitsijan vastuu?":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Kenelle kuuluu vastuu vesivahingosta
Taloyhtiön entinen osakas oli teettänyt yhdeksisen vuotta sitten kylpyhuoneremontin. Kyseinen osakas myi asunnon vuosi sitten. Nyt lattiakaivon ymp&...