Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Kylpyhuone ja sauna aihealue Seuraava
pvm: 8.8.2011 14:17

Kysymys: tiilinen savupiippu pesuhuoneessa

Kylpyhuone ja sauna

Remontoin kylpyhuonetta 1973 valmistuneesta talosta. Kylpyhuoneessa on tiilirakenteinen savupiippu ( mm öljypolttimen ja takan hormit). Miten tiilinen savupiippu vesieristetään? Entä liitoskokohdat hormi/lattia ja hormi/puurakenteinen seinä vedi-levyllä. Ennen piipun pinnassa oli vain rappaus. Muuten vedeneristys on tehty kaikille seinille.

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Savupiippua ei saa pinnoittaa muuten kuin kivellä. Levyttää sitä ei saa. Tee piippuun tasoitus. Sen jälkeen vesieristät pinnan normaalisti. Siveltävän vesieristeen lämpötila ei piipussa nouse liian korkeaksi. Tuotteen valmistajat takaavat normaalisti 50 - 60 asteen lämpötilan. Kaikki nurkat vahvistetaan lasikuitukankaalla, kuten ohje edellyttää.

Arvostele vastaus kysymykseen "Kylpyhuone ja sauna / tiilinen savupiippu pesuhuoneessa":

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: