Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Kylpyhuone ja sauna aihealue Seuraava
pvm: 6.2.2012 7:10

Kysymys: Suihkun hirsiseinä

Kylpyhuone ja sauna

Tervehdys!
Meillä 94-rakennettu pyöröhirsi"mökki", kylpyhuoneeseen suihkutilaan tehty kaakeloinnit edellisten omistajien aikana, mittausten perusteella hirrestä kaakelin ulkopintaan on reilu 3cm eli ilmarakoa ei voi kovin paljoa olla? sauna on aiemmin ollut yhtenäinen tila (n. 3m x 2,5m kokonaisuudessaan) mutta siitä on siis erotettu väliseinällä kaakeloitu suihkupuoli. Kysymys kuuluu, jos puramme myöhemmin tehdyt kaakeloinnit ja väliseinät entiseen malliin, ja näin ollen suihku tulisi saunan kiukaan kanssa samaan tilaan, ja suihkun seinä lakataan, onko ratkaisu toimiva, ettei suihkun seinä ala kärsiä? Suihkussa ei juuri ikinä käydä ilman saunan lämmitystä, ja sauna kuivatellaan aina lopuksi lisäämällä vielä muutama puu uuniin kylpemisen jälkeen. Lattian eristeisiin ei tarvisi koskea koska ne on tiloissa yhtenäiset (lattialaatat nousee n.20 cm korkeudelle seinille), suihkutilan jako on tehty niiden "päälle". Olisiko tällainen turvallinen ratkaisu?
Kysymyksiä: 1 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Vanhan tilaratkaisun voi mielestäni palauttaa ilman erityisiä ongelmia. Tärkeintä on, että lattian vesieristys on nostettu vähintään 15 cm hirsiseinille. Hirsipinta kannattaa lakata Tikkurilan Unicalla, joka on myös venelakka. lakkaus on tehtävä kolmeen kertaan ja tarkastettava vuosittain. Sen lisäksi suihkun kohdalle seinään voi asentaa karkaistun lasin vähän irti seinistä, tai käyttää suihkukaappia.

Arvostele vastaus kysymykseen "Kylpyhuone ja sauna / Suihkun hirsiseinä":
Jäsenen Mestari antama (6.2.2012 13:37) kommentti

Suihkukaappi on turvallisin ratkaisu sinne suihkuun.


Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Sopiva kasvi hirsiseinän eteen
Etsin sopivaa kasvia. Paikka, johon kasvi tulisi, on kooltaan noin 1m*1,7m, vanhan pihasaunan seinänvierus. Talvella traktori puskee tähän kohtaan jonkin v...