Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Kylpyhuone ja sauna aihealue Seuraava
pvm: 8.6.2015 12:34

Kysymys: Seinä-WC:n kiinnitys puutalossa

Kylpyhuone ja sauna

Hei,

Tulin juuri hankkineeksi seinä-WC:n (Gustafsberg) remontointikohteeseeni, 1980-luvun paritaloon. Talossa on erillisinä vessa ja kylpyhuone, joista vessa varsin pieni, noin 1,5m2. Puutalona sienästä löytyy noin 10 mm lastulevyn takaa kakkosneloskoolaus. Kysynkin siis miten olisi järkevintä kiinnittää seinä-WC?

Yksi vaihtoehto on sijoittaa WC seinän rakenteisiin, hieman tähän tyyliin:

https://www.youtube.com/watch?v=pBTSN2-NlmE

Haittapuolena lienee äänieristyksen puute?Toinen vaihtoehto olisi käyttää WC-telineen valmiita kiinnikkeitä ja porata mutterireiät sienäpintaa vasten. Tämä tarvitsisi hyvin paljon vankemman rakenteen ja kysynkin siis voisiko kiinnityksen tehdä suoraan pystykoolauksiin? Vaihtoehtoisesti voisin kiinnittää kakkosnelosen vaakasuuntaisesti pystykoolauksiin, ja johon itse vessa kiinnitetään. Tämä kuitenkin tuo vessaa eteenpäin ja pienentää jo nyt pientä vessan pinta-alaa entisestään.

Mikä olisi paras menetelmä?Kiitos vastauksesta!

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Asenna wc teline seinärakenteisiin. Äänieristyksen parantamiseksi runkopuiden välitilaan aivan taakse laita 11mm kipsilevy. Pystykoolausväli 380 mm, johon väliin teline kiinni ja syvyyssuunnassa tilavaatimus minimi on 150 mm. Wc putken voi piikata ja siirtää telineen kohtaan asennusohjeen mukaan, niin ei jää näkyviin wc tilaan. Tämä asennus ei pienennä kovinkaan paljoa wc tilaa eli noin 60 mm syvyyssuunnasta.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Kylpyhuone ja sauna / Seinä-WC:n kiinnitys puutalossa":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: