Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Kylpyhuone ja sauna aihealue Seuraava
pvm: 7.10.2012 9:57

Kysymys: seinälaatat puskusaumaan

Kylpyhuone ja sauna

Saunaan löylyhuoneeseen laitetaan laatoiksi n. 25 x 50 cm keraamiset kivikuosiset laatat vaakasuoran. Voiko laatat laittaa puskusaumalla (ulkonäkökysymys), takana oleva seina on kahiharkkoseinä, jossa toisen seinäpinnalla lisäksi saunasatu - koolaus - kivilevy? laatat tulevat kiukaan lähistölle.

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Kun laatoituksen takana on hyvin tehty vesieristys, voit käyttää puskusaumaa. Suosittelen kuitenkin saumaan ohutta väritöntä silikonia, jotta sauma ei toimi kapillaarisesti.

Arvostele vastaus kysymykseen "Kylpyhuone ja sauna / seinälaatat puskusaumaan":
Jäsenen Mestari antama (8.10.2012 8:33) kommentti

En kyllä lähtisi töhrimään niitä laattoja silikonilla. Ei sinne saunan seinälle nyt niin hirveästi sitä vettä heitellä.

Jäsenen vaihtoehtoja antama (8.10.2012 9:45) kommentti

Tuon kokoinen laatta asettaa alustalle erittäin kovat vaatimukset (suoruus), varsinkin 0-saumalla.Sauman koko ei vaikuta vedeneristyksiin millään tavalla, ja tuo silikoni ei pysy 0-saumassa.

Jäsenen JaakkoLaukka antama (8.10.2012 10:50) kommentti

"Suosittelen kuitenkin saumaan ohutta väritöntä silikonia, jotta sauma ei toimi kapillaarisesti."Mitähän soosia tuokin tarkoittaa? On ihmeellisiä käsityksiä ja pitäisi olla tietoon perustuvaa neuvoa, mutta harvoin on.

Jäsenen JR454159223 antama (8.10.2012 11:50) kommentti

Tuohon on hyvä jatkaa, sillä silikoni päin vastoin lisää kapillaarisuutta eli juuri päin vastoin kuin "virallinen vastaaja" toteaa.

Oi! Voi!

Miksi lisää kapillaarisuutta? Koska se silikoni irtoaa ja sinne laatan saumaan ja silikonin väliin tulee "mikroavoväli".

Jäsenen JTPro antama (9.10.2012 23:19) kommentti

olen itse tehnyt juuri kuin tuossa kysyjä ehdotti, eli asentanut kivikuvioisen laatan kiukaan taakse 0-saumalla. Laatta tuli kiinni kiviainespohjaiseen levyyn, väliin nykäisin kosteussulun mutta en vesieristettä, moinen taitaa käristyä saunan kuumuudessa. Laastilla vain kiinni, on hyvä näköinen ja on laatat kiinni pysynyt eikä sauma näy tai irvistele.


Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: