Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Kylpyhuone ja sauna aihealue Seuraava
pvm: 3.3.2016 10:31

Kysymys: Saunan ja pesutilan kaato yli 25 vuotiaassa rivitalossa

Kylpyhuone ja sauna

Rivitaloon tuli uusi omistaja joka sanoo, että pesutilan kaato ei kokonaan toimi.Talo on tosiaan yli 25 vuotta vanha ja edellinen asukas ei koskaan moittinut mistään.Uusi omistaja remontoi saunaosaston ja aikoo esittää taloyhtiölle vaatimuksen kaadosta, summa ei ole vielä tiedossa. Hän siis uusii saunaosaston joka tapauksessa ja yrittää kaatoon vedoten laskutta taloyhtiötä. Sauna ja kylpyhuone ovat alkuperäisiä ja edellinen omistaja

asui asunnossa yli 20 vuotta, eikä koskaan valittanut mistään. Lisäksi koko tilassa on lattialämmitys, joten jos vähän vettä jää, niin lämmitys kuivaa sen.

Miten tähän tulisi suhtautua?

 

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Onko osakas jo tehnyt kylpyhuoneremontin vai suunnitteleeko hän vasta remonttia? On melko yleistä, että kaadoissa on pieniä puutteita ja kylpyhuoneen kunnossapito edellyttää osakkaan lastaavan vettä viemäriin suihkun jälkeen. Osakkaan tulisi osoittaa virhe mahdollisesti asiantuntija-apua hyväksikäyttäen. Mikäli yhtiön vastuulle kuuluvaa vikaa ei voida osoittaa, ei yhtiö ole korvausvelvollinen. Osakkaan tekemissä muutostöissä, jotka kohdistuvat myös yhtiön vastuulle kuuluviin rakenteisiin, tulee yhtiöltä saada lupa remonttiin ja antaa yhtiölle mahdollisuus valvoa remonttia. Tässä yhteydessä yhtiökin voi selvittää mahdollisen virheen olemassaoloa.
 

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Kylpyhuone ja sauna / Saunan ja pesutilan kaato yli 25 vuotiaassa rivitalossa":
Anni Santanen
Helsinki, Suomi
Lakimies

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: