Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Kylpyhuone ja sauna aihealue Seuraava
pvm: 9.9.2014 16:18

Kysymys: Saunan ilmanvaihdon muuttaminen

Kylpyhuone ja sauna

Hei!Meillä on rivitalon sauna, jonka koko on n. 2m x 2m. Sauna kaipaa päivitystä ja siinä askarruttaa saunan toimiva ilmanvaihto ja kiukaan paikka. Asunnossa on koneellinen ilmanpoisto (toimivuus on vähän niin ja näin...) ja painovoimainen tulo. Tällä hetkellä saunan ovi ja kiuas ovat eri seinillä ja saunassa on vähän laudetilaa. Kiuas on ovesta tullessa oikealla seinällä ja poistoventtiili oviseinällä katon rajassa. Tuloilmaventtiili on ovea vastapäätä samalla korkeudella kuin kiuas. Haluaisin tehdä oviseinästä kokonaan lasia niin, että ovi olisi oikeassa reunassa ja kiuas ovesta katsottuna vasemmassa nurkassa. Näin saisin suuremmat lauteet saunaan. Mutta miten muutan ilmanvaihdon? Tulo jää väärälle korkeudelle ja väärään paikkaan, koska tällä hetkellä se on luonnollisesi ulkoseinällä. Samoin poisto on väärässä kohtaa. Onnistuuko ilmanvaihdon muuttaminen ja vaatiiko se erilliset piirustukset. Kyseessä on taloyhtiö, ilmeisesti tämä vaatii myös ammattilaisen tekemään muutostyön, jos se on ylipäätään mahdollista.

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Varmasti ilmanvaihdon järjestelyt onnistuu.  Kun vanhat paneelit ja eristeet on purettu, on viisasta ottaa ilmastointisuunnittelija käymään ja suunnittelemaan paikan päällä miten ilmanvaihto olisi paras kanavoida. Samalla hän voisi tarkastaa olevan asunnonpuolen ilmanvaihdon. Kaikista asioista on etukäteen sovittava isännöitsijän  kanssa ja tehtävä suunnitelmat toteuttamista varten.


 

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Kylpyhuone ja sauna / Saunan ilmanvaihdon muuttaminen":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: