Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Kylpyhuone ja sauna aihealue Seuraava
pvm: 26.8.2021 13:27

Kysymys: sauna

Kylpyhuone ja sauna

Meillä on saunassa yksi seinä ns. piippuseinä eli talon piippu sijoittuu seinäksi. Alunperin laatoitimme sen normi seinälaatoilla.Nyt olemme uusimassa saunaa, muihin seiniin uusimme saunapaneelit mutta mitä voi tehdä tämän "piippuseinän" kanssa?

Jos laitamme uuden laatoituksen voiko sen tehdä vanhan laatoituksen päälle vai olisiko viisain purkaa vanha laatoitus pois?

Tai olisiko muita vaihtoehtoja? Alkuun kai laatoitus oli paloturvallisuuden ja lämmönjohtamisen takia ainut vaihtoehto. Mutta miten nyt?Eli pitäisikö vanha laatoitus purkaa, vai voiko sen päälle laatoittaa? Vai olisiko muita vaihtoehtoja piippuseinälle?
Kysymyksiä: 8 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Kyseessä on palomuuri, jota ei saa verhoilla palavalla materiaalilla (esim panelointi). Nykyinen laatoitus on siis oikean tyyppinen ratkaisu. Uuden laatoituksen voi tehdä vanhan päälle, jos laatat eivät ole kopoja, ts irronneet palomuurin pinnasta. Jos irroitatte vanhat laatat, muurin pinnan voi hioa puhtaaksi laastista tai tasoittaa ja sitten laatoittaa uudelleen.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Kylpyhuone ja sauna / sauna":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: