Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Kylpyhuone ja sauna aihealue Seuraava
pvm: 9.11.2016 12:41

Kysymys: Rintamamiestalon alakertaan kylpyhuone ja sauna

Kylpyhuone ja sauna

Talo on rakennettu kokonaan Kallion päälle ja sokkelin korkeus on 207 cm. Nyt sisäpuolella on tehty louhintatöitä ja katosta Kallion pintaan On 235 senttiä. Huone korkeudeksi tulee 200cm. Kallion päälle on tehty valuu jossa on kallistukset salaojaputkelle joka menee talon ulkopuolelle. Seuraavaksi on laitettu kalliomurske jolla on suoristettu ja saatu oikea korko, murskeen päälle tulee 100 milliä eristettä ja sen päälle 100 milliä valu. Ulkopuolella on myöskin salaoja joka menee noin 40 cm sokkelin alapinnan yläpuolella ja metrin päässä sokkelista sille on aikoinaan ammuttu ura. Kellari on ollut auki noin 3 kuukautta ja sinne ei ole tullut vettä. Kysynkin että onko tarpeellista räjäytellään vielä ulkopuolelta sokkelin vierustaa alemmaksi salaojaputkelle,suunnitteliamme on sitä mieltä.

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Salaojaputken yläpinta pitää olla vähintään anturan alapinnan tasolla, mieluimmin 5-10 cm alapinnan alapuolella kosteusongelmien välttämiseksi. Nyt putki on liian korkealla. Kallion pinnalla vesi liikkuu liukkaasti ja myöhemmin voi tulla ongelmia, kun ulkoiset olosuhteet muuttuvat nykyisestä.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Kylpyhuone ja sauna / Rintamamiestalon alakertaan kylpyhuone ja sauna":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi
Jäsenen J726288819 antama (9.11.2016 21:34) kommentti

Tarkoitus olisi ensi keväänä laitaa ulkopuolelle salaoja  sokkelin alapuolelle , rakenteessa ei ole anturia , mutta onko se tarpeellista jos sisäpuoleisesta salaojasta ei tule vettä Jäsenen marksto antama (10.11.2016 18:14) kommentti

Jos ei nyt tulkaan niin kukapa sen tiatää, tuleeko joskus myöhemmin. Louhinnan yhteydessä synyvät repeämät kalliossa samoin kuin siinä jo valmiiksi olevat ovat täysin arvaamattomia. Saanee muuten kysyä, millä menetelmillä siellä louhitaan valmiin talon alla ja vieressä?
Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: