Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Kylpyhuone ja sauna aihealue Seuraava
pvm: 24.3.2015 9:16

Kysymys: Rantasauna

Kylpyhuone ja sauna

Tarkoituksenamme on rakentaa saunatupa vanhan, puretun saunan pohjille. Sauna olisi ympärivuotisessa epäsäännöllisessä käytössä, sähköttömänä ja kantovedellä. Rakennukseen tulisi sauna-peseytymistila, pukuhuone ja takkatupa. Saunan kohdalla betonilattiassa on lattiakaivo. Jos ulkorakenteet tekee hirrestä, millaisia rakenteita väliseiniin, lattiaan ja yläpohjaan tällöin kannattaisi käyttää? Entäs jos ulkoseinät toteutettaisiin puu/lautarakenteisena, mitkä olisivat suositeltavat rakenteet?

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus

Rantasauna

Lattiassahan on jo betonilaatta ja kaivollinen putki ohjaa vedet ulos ( ilmeisesti hiekkapesäimeytys). Puiset " trällit" vain lattialle, niin on miellyttävämpi kulkea ja helppo siivota /kuivuu hyvin.
Hirsirakenteinen olisi turvallinen ja kestää myös kosteusvaihtelut. Yläpohjan rakenteina tuulensuojapaperi, paneliverhous ja eristeenä esim. selluvilla. Kaikki rakenteet hengittäviä, ei muovikalvoja.
Jos lautarakenteisena, vastaavasti lautaverhous, tuuletusrako, tuulensuojalevy ( tai paperi), puurunko, selluvilla, ilmansulkupaperi ja sisäverhouksena esim. vaakapaneli. Yläpohjarakenne kuin edellä.
Tuohonhan joudut hakemaan ainakin toimenpideluvan ja teetättämään suunnitelmat, joten niiden mukaan tehdään/teetetään.
Tässä ei voi, eikä ole tarkoituskaan koko rakennusta suunnitella.
Kyllä vastaavamestari sitten neuvoo. Tärkeää on aina käytön jälkeen kuivatus ja tuuletus.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Kylpyhuone ja sauna / Rantasauna":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi
Jäsenen J3325261025 antama (24.3.2015 11:31) kommentti

Kiitos vastauksesta!

Jäsenen J3325261025 antama (24.3.2015 17:52) kommentti

Vielä kiinnostaisi tietää, millaisina lautarakenteisen version väliseinät olisi järkevintä toteuttaa?


Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: