Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Kylpyhuone ja sauna aihealue Seuraava
pvm: 25.10.2015 19:43

Kysymys: narisevat kylpyhuoneen laatat

Kylpyhuone ja sauna

Hei,

asumme kerrostalossa, rakennettu 1999, nyt on kylppärin lattialaatat alkaneet narista ja ratista, kun niiden päällä kävelee.

osasta laatoista kuuluu koputus ontosti koputellessa, mikä voisi olla vialla?kylppärin laatoitus on alkuperäinen,kuuluuko korjaus taloyhtiölle kokonaan?

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Kertomasi perusteella diagnoosi on pohjastaan irronneet laatat eli kopolaatat. Laatat on syytä poistaa ja pohja puhdistaa hyvin sekä asentaa vedeneriste. Taloyhtiön suorituttaman vesieristeen tarkastuksen jälkeen lattian voi laatoittaa uusilla laatoilla. Taloyhtiön isnnöitsijälle pitää tehdä ilmoitus aiotusta työstä, jotta voi välttyä ylimääräisiltä kuluilta myöhemmin.

Korjauskustannukset kuuluu sinun maksaa,sillä laatoitus on pintarakennetta, joka as oy lain mukaan kuuluu osakkaan vastuulle.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Kylpyhuone ja sauna / narisevat kylpyhuoneen laatat":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Muurahais ongelma
Muurahaisista on tullut tosi iso ongelma myrkyistä huolimatta niitä on jokapaikassa,pihalaatoituksen alla ne kaivaa hiekat pois ja laatat painuvat,ajattelin ott...