Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Kylpyhuone ja sauna aihealue Seuraava
pvm: 22.2.2017 7:52

Kysymys: Muutostyö pyöröhirsimökki saunaksi

Kylpyhuone ja sauna

Hei,

Teen sauna/pesutilan vanhaan pyöröhirsimökkiin. Tulevan pesupaikan kohdalla on ikkuna jonka poistan ja ummistan aukon. Kysyisin mikä on paras laittaa ko. rakenteen päälle, koska alle jää vanhaa pyöröhirttä ja ikkunan ummistusmateriaalit. Eli, pitäisikö väli tuulettua? koska samassa tilassa sauna ja suihku. Ensin ajattelin että märkätilakipsilevy ja vesieristys+laatta. Mutta, toinen vaihtoehto, pystykoolausrimat tai vaakakoolaus ja kuusipaneeli päälle

ja katon rajaan ilmarako ja toinen lauteisiin päin. Koska jos ummistan rakenteen taitaa lämpötilojen vaihtelun seurauksesta kosteus jäädä rakenteen sisään ja homehtuu ? Kuva liitteenä ja kertopuusta oikealle olisi ummistettava noin 1300mm. Mikä olisi paras ratkaisu?


Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Aukko kannattaa tukkia , kuten mainitsitkin koolaamalla, tosin ristiin, jolloin paperin ja panelin väliin jää ilmaväli ja asentaa mineraavilla lämmöeristeeksi sekä molemmin puolin ilmansulkupaperi hyvin asennettuna. Mitään tuuletusrakoja ylös tai alas ei tarvitse jättää. Saunana mökin rakenteet joutuvat kaikkiin mahdollisiin olosuhteisiin, joten ei kannata tehdä ikkuna-aukon tukkimista yhteen olosuhteeseen sopivaksi, vaan mahdollisiman kevyeksi ja kaikkin tilanteisiin toimivaksi. Hirsi itsessään muodostaa myös kaikissa tilanteissa toimivan rakenteen.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Kylpyhuone ja sauna / Muutostyö pyöröhirsimökki saunaksi":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: