Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Kylpyhuone ja sauna aihealue Seuraava
pvm: 16.5.2017 9:48

Kysymys: Lattia- ja kattorakenne saneerauksessa

Kylpyhuone ja sauna

Mikäs olisi oikeaoppinen rakennustekninen ratkaisu kattoon ja lattiaan (pinnat ennen vesieristystä) kun 70-luvun täystiilitalossa tehdään kph-remonttia? Ajattelin varmuuden vuoksi kysellä mielipidettä vaikka urakkaa hoitaa kokenut rakennusyritys.

 

Katosta on purettu vanhat paneelit, 2 x lastulevy ja styroksi. Miten katto kannattaa laittaa umpeen ennen panelointia? Itse talossa on aumakatto ja ullakolla on 50cm villaa. Voiko esim. Sauna-Satu -levyä käyttää kylpyhuoneen katossa, kunhan varmistaa ettei ole useampaa höyrysulkua?

 

Lattiaa on piikattu auki viemärimuutosten takia. Vanha betonilaatta purettu ja lattian styroksit myös, kannattaako uusia styroksit styroksilla vai onko nykyään jokin toinen parempi vaihtoehto tilalle, finnfoam? Viemäri menee n. 50cm syvyyteen, millä kaivannot kannattaa täyttää, tasaushiekka? Tiloihin tulee uudet vesikiertoiset lattialämmitykset. Mitään ongelmia ei ole havaittu ja kuivaa on joka puolella.

 Kysymyksiä: 44 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Sauna-Satua voi käyttää esittämälläsi tavalla ja lattiaan FinnFoam levy ja tasaushiekka on sopiva ratkaisu.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Kylpyhuone ja sauna / Lattia- ja kattorakenne saneerauksessa":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: