Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Kylpyhuone ja sauna aihealue Seuraava
pvm: 9.10.2015 17:27

Kysymys: Lasitiili-ikkuna saunaan

Kylpyhuone ja sauna

Kylppäriremontissa on tulossa lasitiili-ikkunan asennusvaihe. Saunan ja kodinhoitohuoneen väliseen seinään tulee 5x4 lasitiili-ikkuna. Mitä tulee ottaa huomioon lämmön ja vesieristeiden suhteen? Saunan puolella seinä on paneelia, ja myös kiuas olisi tulissa tälle seinälle. Kodinhoitohuoneen puolella laattaseinä. Voiko lasitiilet asentaa muuraamalla ja väliin rautakehikkoja (kuinka monta) ja listaa - olisi halvempi vaihtoehto kuin kehikot.

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Kysymyksestäsi ei ilmene onko kodinhoitohuoneen seinä tiiliseinä laatan alla, kuten oletan, näin ollen tiilien asennus muuraamalla ne laattapinnan tasoon ja saumaamalla samalla kun laatoituskin saumataan.
Tarkemmat asennusohjeet saat tiilien hankinnan mukana, halkaisijaltaan 6 mm teräs kannattaa asentaa joka toiseen pysty ja vaakasaumaan, erillistä kehikkoa ei tällöin tarvita. Saunan alumit  paperin teippaat alumit teipillä  lasin reunaan ja peität reunat puisella smyygilistalla. Lämmön kannaltta ei ole ongelmia ellei lasi ole aivan kiukaan päällä.
 

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Kylpyhuone ja sauna / Lasitiili-ikkuna saunaan":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi
Jäsenen J5929281724 antama (10.10.2015 22:7) kommentti

Eli lisätään tarkennukseksi, lasitiili-ikkunan alle tulee "tavallinen" puurakenteinen seinä, kodinhoitohuoneen puolella kyprokki+kosteuseriste+laatat, saunan puolelle paneeli

Jäsenen marksto antama (11.10.2015 18:59) kommentti

Kyllä se muuraamalla yhtä tuskaa on, kun laastin vesi ei voi imeytyä mihinkään. Laasti muodostaa vain "liukasteen" muutenkin liukkaiden lasien väliin. Käytä suosiolla niille tarkoitettuja asennusliuskoja ja liimamassoja tai silikoneja. Kyllä ne kiukaankin päällä kestävät.
Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Huonekasvien kasvilamput ??
                                               HEI...
Aita / aidanne-ehdotuksia
Hei!Kaipaisin apua suunnitelmaan, etupihan aidaksi on suunniteltu pylväspihlajaa, mutta kaipaisin lisäsuojaa, koska talon edessä menee tie ja istutusaltaan...
tomaattihuone
tomaattimme ovat viherhuonessa, jossa pid'mme ikkuna tai ovea auki päivittäin. kukinta on hyvä,  mutta raakeleita kehittyy hei...