Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Kylpyhuone ja sauna aihealue Seuraava
pvm: 14.4.2014 18:9

Kysymys: Laatoitus

Kylpyhuone ja sauna

Suihkuuhuoneen lattia laatoitettiin huonosti ,missä saumat tuli vinoon.Voiko laatoittaa vanhojen päälle uuden kerroksen . 
Jäsenen marksto antama (14.4.2014 18:44) kommentti

Voi, muttei sitä kukaan suosittele. Eikä sitten ainakaan uutta vesieristettä vanhojen laattojen päälle! Jos korkkaa, niin sittenhän se on kuitenkin tehtävä pohjasta lähtien.
Kommentoi:*
Virallinen Vastaus

Suihkuhuoneen lattalaatoitus

Kysymykseen vastaus, voi ....... mutta. Jos urakoitsija laatoitti, purata ja vaadi parempi työ, ellei ile normien mukaisissa rajoissa.. Vinous on hyvin laaja käsite ja se voidaan tulkita monella tavalla. Usein näissä kysymyksissä puhutaan ko. asiasta esim. vanhan kylpyhuoneen lattian laatoituksen yhteydessä. Niissähän tila ei ole useinkaan suorassakulmassa ja huonetilan lattian poikkeamat on häivytettävä laatoituksella. Jos laatoitus aloitetaan toiselta seinänviereltä, eikä oteta  " vinoutta" huomioon, koko poikkeama tulee toiselle seinälle ja laatat joudutaan leikkaamaan kiilamaisiksi joka näkyy. Laattaahan ei voida venyttää tai puristaa kasaan, kuten monia muita materiaaleja. Pesutilassa, jossa lattiakaivolle joudutaan tekemään kallistus, pituusmitta väkisin muuttuu ja jos pidetään " saumat suorina kuin "Amarilla", täytyy laatoittajan hoitaa se pienellä sauman leveyden muutoksella, sitähän ei silmä huomaa. Samanlevyinen suora sauma ja lattiakaivolle kallistus keskellä huonetta on teoriassa mahdoton, ellei käytetä kumisia laattoja, joita en ole vielä nähnyt. Jos olet taas tehnyt itse työn , katse peiliin ja vaimon silmiin. Täytyykö korjata vai onko riittävän hyvä. Ainahan rakentamisessa on toleranssit, joiden puitteissa poikkeamat sallitaan.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Kylpyhuone ja sauna / Laatoitus":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: