Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Kylpyhuone ja sauna aihealue Seuraava
pvm: 7.8.2020 1:5

Kysymys: Kylpyhuoneen seinä

Kylpyhuone ja sauna

Seinän purun jälkeen löytyi kastunut ja lahonnut runkotolppa levyjen alta(kuvassa näkyy).

Ulkoseinä kyseessä ja eristeenä polyuretaani(talo makron talopaketti vm -85). Mitä tässä pitäisi seuraavaksi tehdä? Lahonneet tolpat pois ja uudet tolpat tilalle. Alajuoksukin oletettavasti kastunut niin sekin pitää vaihtaa. Joudun todennäköisesti purkamaan myös tuota uretaani eristettä pois. Mitä eristettä ja miten laitan purettujen eristeiden tilalle? Vielä tiivistettynä, mitä kaikkea pitää tehdä että tulee hyvä ja toimiva ratkaisu?


Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Vika ei varmaankaan ole eristeessä, vaan siinä, että tuohon aikaan vesieristeet vasta tekivät tuloaan. Seinärakenteeseen on siis päässyt kosteutta ja sikäli uretaani on toiminut ”huonosti”, että vesi on jäänyt ”muhimaan” tuohon laatoituksen? taakse. Kaikki kastuneet runkorakenteen ja eristeet pois, huomioiden kuitenkin, ettei kantavia rakenteita poisteta liikaa kerralla, tai rakenteen vakavuus on hoidettu väliaikaisella tuennalla. Koko huonetila (oletan kyseessä olevan pesuhuone) pintojen osalta myös purkuun. Ulkoseinärakenteen voi toteuttaa edelleen puurungolla ja uretaanieristeellä, mutta turvallisempi ratkaisu voisi olla uretaanin tilalla mineraalivilla. Kostean tilan seiniin tarkoitettu levy (esim. Gyproc) seinäpinnoiksi puurakenteiden osalta, vesieristys ja uudet pinnat. Huomioithan vielä, että vesieristys tarvitaan myös lattiaan.
 

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Kylpyhuone ja sauna / Kylpyhuoneen seinä":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Marjakuusi ja sille kaveri
Kysyisin koillissuunnalla olevan etupihan marjakuusesta, joka on kuivunut piharemontin aikana. Kasvista alle puolet on vihreää. (näin jo viime kesän&#...
Katealue ikivihreille kasveille
Hei,Olemme suunnitelleet uuden omakotitalon etupihalle muutamia ikivihreitä kasveja (esim. pallotuijaa, sinikatajaa tms) katealueelle istutettuna. Nurmialuetta ei si...