Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Kylpyhuone ja sauna aihealue Seuraava
pvm: 31.3.2019 23:25

Kysymys: Kylpyhuoneen lattiakaivo ja vedeneristeen näkyminen

Kylpyhuone ja sauna

Kylpyhuoneremontti on takana ja huomasin, että lattiakaivossa vedeneristys näkyy paljaana. Eikö kiilarenkaan ja neliökannen tulisi olla kosketuksissa toisiinsa niin, että vedeneriste olisi piilossa?Liittyykö toteutukseen riskiä? Jos toteutus on väärä niin mikä on oikea korjaustapa?  Taloyhtiön määräämä valvoja on valvonut remonttia.

 

Kysyjä
Kysymyksiä: 1 kpl
Jäsenen ruosu antama (1.4.2019 11:39) kommentti

Töherrys mikä töherrys !

Ei sieltä pitäisi paljon purskahdellla mitään...? Korkeintaan hieman näkyä sitä mansetin reunaa ? Mitenkä lienee asennettu, vai onko asennettu ollenkaan? Ja jos hieman tuhraantuu, niin yleensä pyyhitään puhtaaksi...

Toivottavasti sentään takapuolen pyyhkimiseen on paperia...; vai vieläkö jossain käytetään puutikkua ja sormea !

Onhan se lohtuna että "tekijä maksaa", pitää vaan saada se kiinni !


Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Vedeneristeen asentaja on kuvasta päätellen sivellyt ylimääräisesti lattiakaivon reunan päälle tuota ainetta. Tiivistemassaa on pursunut kiristysrenkaan alta ja näyttää oikein asennetulta. Ei näytä riskirakenteelta. Taloyhtiöt käyttävät sertifioituja märkätila - asentajia ja se takaa tehdyn työn oikeellisuuden. Jos kosteusvahinko sattuu tuosta asennuksesta johtuen, tekijä ja valvoja ovat siitä vastuussa taloyhtiölle.
Märkätilatyöstä pidetään tarkastusasiakirjaa ja siitä selviää vedeneristyksenkin eri vaiheet.

 

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Kylpyhuone ja sauna / Kylpyhuoneen lattiakaivo ja vedeneristeen näkyminen":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: