Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Kylpyhuone ja sauna aihealue Seuraava
pvm: 8.4.2013 20:3

Kysymys: Kylpyhuoneen alaslasketun katon höyrynsulku

Kylpyhuone ja sauna

Kyseessä yksikerroksinen omakotitalo, uudisrakennus. Saunan seinissä ja katon alaslaskussa käytetty saunasatua. Kylpyhuoneen puolella katossa yläpohjasta alkaen: yläpohjan villat, höyrynsulkumuovi, puinen katon alaslasku. Kylpyhuoneen ja saunan alaslasketun katon välitila noin 20-30cm, joka kattolistoituksen avulla jätetty tuulettuvaksi viereiseen makuuhuoneeseen ja kodinhoitohuoneeseen. Kylpyhuoneen ja saunan välillä lasiseinää, jolloin kylpyhuoneen ja saunan katon panelointi on yhtenäistä. Kylpyhuoneen ulkoseinän rakenne ulkoa sisälle päin: puurunko, villat, höyrynsulku, pieni ilmarako, kahi-kivi, normaali vedeneristys.
Tuleeko kylpyhuoneen alaslasketun katon alapuolelle laittaa esim. foliopaperi höyrynsuluksi vai ei? Jos foliopaperin jättää pois, voiko paneloinnin/listoituksen suorittaa kylpyhuoneen katon osalta siten, että välitilaan ei ole tuulettuvaa rakoa seinän vieressä?
Kysymyksiä: 2 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Saunan alaslaskettu katto on höyrytiivis ja välitila tuulettuu viereiseen kuivaan tilaan. Paras ratkaisu on, että pesuhuoneen alaslaskettuun kattoon asennetaan alumiinipaperi, joka liitetään seinien vesieristeeseen. Tällöin välitila tuuletetaan myös viereiseen kuivaan tilaan. Jos pesuhuoneen katosta tehdään tuulettuva seinän vieressä olevilla raoilla, pesuhuoneen ja saunan välinen seinä pitää tiivistää välitilassa. pääsuunnittelija vastaa siitä, että rakenne tulee tehtyä oikein.

Arvostele vastaus kysymykseen "Kylpyhuone ja sauna / Kylpyhuoneen alaslasketun katon höyrynsulku":

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: