Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Kylpyhuone ja sauna aihealue Seuraava
pvm: 30.8.2023 7:31

Kysymys: Kylpyhuone taloyhtiössä

Kylpyhuone ja saunaTloyhtiössä kypyhuoneremontti kosteutta..Remontin yhtedessä vaihdetaan alhaalta suihkulle tulevat putket jonkun säännön mukaan tulemaan ylhäältä päin,kumpi maksaa remontin.Samoin vaidetaan myös lattiakaivo .Pekoneen pistorasia vikavirtasuojalliseksksi,onko osakkan vastuulla.Kylläkai kylpyhouneen valaistuksen voi osakas päättää minkälaisen hänhaluaa,eikä isännöitsijä.

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Vastaukset riippuvat siitä, mitä yhtiön hallitus (taloyhtiön yhtiökokouksen valtuuttamana) on asiasta sopinut. Tässä yleisioä periaatteita (jotka tapauksessanne voivat olla sovittu toisinkin).
  • putkiremontti ja lattiakaivo kuuluvat yhtiölle
  • samoin pesukoneen pistorasia
  • valaisin voi olla joko yhtiön tai osakkaan hankinnassa, mutta pääsääntöisesti se on kylpyhuoneessa yhtiön
  • jos valaisin on merkitty tyypiltään sähkösuunnitelmaan, sitä tulee noudattaa, mutta toki asiasta on aina mahdollisuus sopia 
  • isännöitsijä toimii yleensä hallituksen valtuuttamana, ja hänen tulee huolehtia siitä, että remontin lopputulos vastaa tehtyjä päätöksiä ja suunnitelmia


Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Kylpyhuone ja sauna / Kylpyhuone taloyhtiössä":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: