Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Kylpyhuone ja sauna aihealue Seuraava
pvm: 16.3.2023 20:55

Kysymys: Homepilkut

Kylpyhuone ja sauna

Noin 8 kk sitten remontoitu kylpyhuone käsittäen uuden verieristeen ja uudet laatat.  Alimmaisiin seinälaattoihin ilmestyy toistuvasti tummia pilkkuja. Näitä pilkkuja ei ole saumoissa eikä silikoneissa, vaan itse laatoissa. Oletan, että pilkut ovat homepilkkuja.  Ne lähtevät pois pesemällä esim. Kiillon laattapesulla ja hankaamalla voimakkaasti.  Mutta jo muutaman viikon käytön jälkeen niitä ilmestyy uudestaan.  Olen kokeillut suojata pintoja Kiillon laattasuojalla, muttei ole auttanut.  Kylpyhuone tuuletetaan hyvin aina käytön jälkeen sekä lastataan ylimääräiset vedet pois ja vielä lopuksi kuivataan kaakelipinnat.  Kylpyhuoneessa on koneellinen ilmanvaihto ja avattava tuuletusikkuna, joka myös aina avataan suihkun jälkeen.  Ilmastointikone on säädetty aina maksimille (ilman poisto ei ole kovin tehokkaan tuntuinen, mutta on kuitenkin säädetty ammattimiesten toimesta noin vuosi sitten) ennen suihkuun menoa ja annetaan olla päällä vähintään puoli tuntia suihkun jälkeen.  Mistähän nämä pilkut voi johtua, ja mitä tässä kannattaa tehdä ongelman selvittämiseksi?  Voiko kysymys olla jostain remonttivaiheen virheestä tai mahdollisesti laattojen soveltumattomuudesta kylpyhuoneeseen?  

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Hei
Kysymyksesi on erittäin visainen. Kerrot, että laattojen pinnalle tulee tummia  pilkuja jotka lähtevät pesussa. Jos ne ovat hometta minun mielestäni niiden kuuluisi tulla saumoihin ei laatan pintaan, jossa ei ole mitään orgaanista ainetta joka voisi homehtua. Ensinnä tulee mieleen käytättekö te jotain pesuainetta joka aiheuttaa noita pilkkuja, mutta edelleen niiden tulisi olla ennen kaikkea saumoissa jotka ovat huokoisia. Onko vedessänne paljon kalkkia tai rautaa? Kalkki saattaa kiinnittyä laatan pintaan  ja tavallaan karheana siihen kiinnittyy esimerkiksi pesuainejäämiä. 
Tutkisin veden koostumusta, vaikka vedessä poleva kalkki on "valkoista" olen nänyt että ne muuttuvat ajan oloon värillisiksi. Pesussa on hyvä käyttää kalkin poistavioa påesuaineita, joita kaupasta löytyy teholtaan vaihtelevina. Mutta kuten sanoin minun on hyvin vaikea antaa etänä tyhjentävää vastausta kysymykseesi.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Kylpyhuone ja sauna / Homepilkut":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: