Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Kompostointi aihealue Seuraava
pvm: 31.5.2011 12:45

Kysymys: Puutarhakasvien kloorinarkuus

Kompostointi

Ovatko kaikki puutarhakasvit kloorinarkoja? Eli koska haluan hyödyntää myös käymäläjätekompostin puutarhassa: mille kasveille sitä voin käyttää ja miten paljon? Kompostini on hyvin muhinutta ja sateensuojassa useita talvia jäätynyttä humusta, enkä pidä sitä myöskään haitallisena hyötykasveille.
Sisämaa ja rannikko, 
Kysymyksiä: 1 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Hyvin jälkikompostoitunut, tumma ja muheva käymäläjätekomposti käy varovaisesti annettuna myös puutarhakasveille. Sen klooripitoisuus ei loppujen lopuksi ole kovin suuri, sillä enin määrä ravinteista on poistunut suotonesteiden mukana. Jätä kuitenkin happamen maan kasvit sekä vihannekset ja juurekset (mm. peruna)ilman kompostilisää. Bakteerisyistäkin käyttö hyötykasveille on kyseenalaista.

Kysymykseen/vastaukseen on liitetty lisäinformaatio linkki ->>
Arvostele vastaus kysymykseen "Kompostointi / Puutarhakasvien kloorinarkuus":
Jäsenen annaw antama (1.6.2011 12:29) kommentti

eihän hyvin muhineessa kompostissa ole haitallisia bakteereja

Jäsenen annaw antama (25.7.2011 1:15) kommentti

mitä tarkoitetaan: ´enin määrä poistunut suotonesteiden mukana´? Kuivikkeen tarkoitushan on pysäyttää suotonesteet karkaamasta. Miksi happaman maan kasveille ei saisi antaa kompostia - korkean pH:n takia? Tuli enemmän uusia kysymyksiä vastauksesta...


Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: