Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Kompostointi aihealue Seuraava
pvm: 24.9.2012 13:9

Kysymys: Omenoiden kompostointi

Kompostointi

Hei, nyt kun  omenoita on  ihan valtavasti, eikä niitä voi kaikkea käyttää hyödyksi, voiko niitä laittaa tavalliseen muoviseen puutarhajäte kompostoriin ( ei lämpö) ja jos voi niin miten paljon, minun kompostori on 450 L.
Kysymyksiä: 18 kpl

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Jos omenoita kertyy liikaa, niin niitä voi tarjota tuttaville, kouluille tai alueen metsästysseuroille riistaruokintaan. Ne voi viedä myös mehustettavaksi tai ilmoittaa lahjoitettavaksi omenien kierrätykseen keskittyvissä palveluissa. Pilaantuneet omenat voi tosiaan kompostoida omassa kompostissa tai laittaa biojäteastiaan (muista astian painorajat). Huolehdi kuitenkin että kompostissasi on tasaisesti sekä kuiviketta, että omenaa ja muuta maatuvaa. Kompostin tulee myös olla katettu ja pohjastaan verkotettu ettei se houkuttele tuhoeläimiä paikalle. Jos kompostointi ei ole mahdollista, omenat voi laittaa sekajäteastiaan (kuivajäte), kunhan huomioi, että astia saa painaa enintään 60 kg. Liika paino koettelee jäteastian kestoa ja jätteenkuljettajan selkää. Omenat voi pakata myös säkkeihin ja laittaa ne jäteastian vierelle. Säkit tulee merkitä selvästi lisäjätteeksi ja niistä menee erillinen maksu. Yksi lisäjätesäkki saa painaa enintään 20 kg. Isot määrät omenia (myös muumio-omenat) ja muita puutarhajätteitä voi viedä myös jätteenkäsittelykeskuksiin.

Arvostele vastaus kysymykseen "Kompostointi / Omenoiden kompostointi":
Jäsenen yllättynyt  antama (15.9.2014 12:39) kommentti

Kotkassa ei jätefirma  kuljeta omenoita jäteasemalle vaan ne on itsekuljetettava sinne. 
Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Käymälän jätteet ja toukat
Hei !Vuokraamme mökin missä on kuivakäymälä , Jätteita varten n 30 l:n muovisaavi , joka tyhjennetään ja kompostoidaan.Jokais...