Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Keittiö ja kalusteet aihealue Seuraava
pvm: 12.8.2014 8:38

Kysymys: Napsuvan lattiakaakelin korjaus

Keittiö ja kalusteet

Meillä on keittiössä 330*330 kaakeleista tehty lattia. Lattiassa on varaava sähkölämmitys. Talo valmistui joulukuussa 2004. Osa kaakeleista on alkanut napsua jo muutama vuosi sitten ja napsuminen näyttäisi vain laajenevan. Onkohan kyse ranennevirheestä ja onko valmistaja vielä vastuussa virheestä.  Onko napsuvien kaakeleiden korjaus mahdollista mitenkään muuten, kun laatat irroittamalla ja uudelleen liimaamalla. Jos on, niin mistähän tällaista palvelua saisi.

 

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Jos napsumisella tarkoitat sitä että laatat ovat kopoja ja irti pohjastaan eli pitävät kyllä napsuvaa ääntä kun päällä kävelee.
 
Kyllähän laattojen kiinni pitäisi pysyä pohjassaan eli jostakin virheestä on kysymys. Vaihtoehtoja vaan on aika monta ja isot laatat ovat aina haasteellisempia. Näkemättä ei pysty sanomaan missä vika, eikä aina silloinkaan vaikka näkisi.
 
Kyllähän tekijä pääsääntöisesti vastuussa tekosistaan on, se että onko korvausvelvollisuus ja jos niin minkämoinen, puhumattakaan tahtotilasta onkin sitten toinen juttu. Mutta ainahan asiasta pitäisi voida ainakin asiallisesti keskustella. Toki on muistettava ettei vika välttämättä ole tekijässä, voi myös olla kyse materiaalivirheestä esim kiinnityslaasti, alustan materiaali, pohjarakenne tms
 
Jos laattoja / aluetta ei hirveästi ole, yksi mahdollisuus voisi olla injektointihartsilla saumojen kautta yrittää uutta kiinnitystä ( vaatii toki tekijän joka tietää mitä tekee ).
 
Tekijöitä löydät esim googlettamalla sanan injektointi.

Narsissi / Narcissus
Arvostele vastaus kysymykseen "Keittiö ja kalusteet / Napsuvan lattiakaakelin korjaus":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*


Muuta aiheeseen liittyvää luettavaa

Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia: